1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Kayapınar’daki TPAO kuyusu için kamulaştırma yapılacak

Kayapınar’daki TPAO kuyusu için kamulaştırma yapılacak

Diyarbakır Kayapınar’da TPAO’ya ait Esentepe 1 Kuyusunun kurulacağı saha hazırlanıyor.

Kayapınar’daki TPAO kuyusu için kamulaştırma yapılacak

Enerji Günlüğü - TPAO’nun Diyarbakır Kayapınar’daki Esentepe 1 Petrol Kuyusunun açılması için yaptığı kamulaştırma talebi onaylandı. 

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Diyarbakır ilinde sahip olduğu AR/TPO/K/L43-c3 pafta numaralı petrol arama ruhsat sahasında açtığı Esentepe 1 Kuyusu’nun lokasyon sahası ve yolu için gerekli olan; ancak arazi maliklerinin rayiç haddin üzerinde bedel talep etmesi nedeniyle anlaşma yoluyla satın alınması mümkün olmayan, Diyarbakır ilinin Kayapınar ilçesine bağlı Güleçoba Mahallesindeki 103 ada 186 numaralı parselin (eski 723 parsel) 12.584,731m2’lik kısmı ile 103 ada 188 numaralı parselin (eski 721 parsel) 8.700,566m2’lik kısmının mülkiyet olarak kamulaştırılması talebiyle Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğüne (MAPEG) başvuru yapmıştı. 

MAPEG incelemesini tamamladı ve petrol işlemi için gerekli olduğu ve kamulaştırılmasında kamu yararı bulunduğu değerlendirmesiyle talebi onayladı. Buna göre söz konusu 2 parselin belirtilen kısımları mülkiyet olarak kamulaştırılacak.  

TPAO’nun elinde kamulaştırma talep ettiği parsellerle ilgili, Diyarbakır 7. ve 8. Asliye Hukuk Mahkemelerinden alınmış, acele kamulaştırma kararları bulunuyordu.