1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Karaman’da kağıt atıklar geri dönüştürülecek

Karaman’da kağıt atıklar geri dönüştürülecek

Repall Geri Dönüşüm, Karaman’da atık kağıt ve kartonları değerlendirecek. Şirket, 10 milyon yatırımla yılda 3.240.000 kg viyol üretecek.

Karaman’da kağıt atıklar geri dönüştürülecek

Enerji Günlüğü - Karaman’da kurulacak olan tesiste tehlikesiz atık olan kağıt karton malzemeler işlenerek yılda 3.240.000 kg viyol üretilecek.

Karaman İli, Merkez İlçesi, Urgan Köyü, Organize Sanayi Bölgesinde Repall Geri Dönüşüm şirketi tarafından tehlikesiz atıkların geri kazanımı ve Viyol imalatı planlanıyor. 

Yaklaşık 10 milyon TL değerindeki proje kapsamında kurulacak tesiste, tehlikesiz atık olan kağıt karton malzemeler hammadde olarak kullanılarak yumurta viyolü üretilecek. Tesiste 2 adet viyol hattı kurulacak ve 2 adet viyol üretim hattında 250 kg/saat x 2 adet makine 500 kg/saat üretim yapılacak. 

Proje ile geri kazanımı mümkün olan kağıt kartonlar, tesise kabul edilerek hamur kazanlarında kağıt hamuru elde edilecek ve bu hamur kağıtlar pres ve kurutma işlemleri ile viyol olarak tekrar kullanıma sunulacak. Tesiste yılda 3.240.000 kg viyol üretilecek.

Viyol ambalaj, kullanım ömrünün sonunda, tamamen parçalanır ve ekolojik döngüye geri döner, ve yüzde 100 geri dönüşümlüdür. Viyol ambalaj, yenilenebilen ahşap hammaddeden ve çoğunlukla geri dönüşümlü kâğıttan imal edilmektedir. 

Enerji Günlüğü