1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Karacabey ve Adapazarı’nda doğalgaz kamulaştırması yapılacak

Karacabey ve Adapazarı’nda doğalgaz kamulaştırması yapılacak

BOTAŞ, Karacabey ve Adapazarı’nda inşa edeceği kompresör istasyonları için kamulaştırmalar yapacak.

Karacabey ve Adapazarı’nda doğalgaz kamulaştırması yapılacak

Enerji Günlüğü - BOTAŞ, Bursa Karacabey ve Sakarya Adapazarı’nda kompresör istasyonu kurulumu için kamulaştırma işlemleri yapacak. 

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Adapazarı Kompresör İstasyonu Projesi ile Karacabey Kompresör İstasyonu Projesi kapsamında inşa edilecek sabit tesisler, ulaşım yolları, enerji nakil hatları, katodik koruma hatları ve anot yataklarının yapımı amacıyla, ihtiyaç duyulan taşınmazları mülkiyet şeklinde ya da daimi veya geçici irtifak hakkı kurmak suretiyle, acele olarak kamulaştıracak.

Adapazarı Kompresör İstasyonu Projesi kapsamında Sakarya ilinin Adapazarı ilçesinde kamulaştırma çalışmalarının söz konusu olacağı alanın genişliği 169.319,20 m2 olarak; Karacabey Kompresör İstasyonu Projesi kapsamında Bursa ilinin Karacabey ilçesinde kamulaştırma çalışmalarının söz konusu olacağı alanın genişliği ise 146.708,67 m2 olarak bildirildi. 

KOMPRESÖR İSTASYONU NEDİR?

Kompresör istasyonları, doğalgaz iletim sistemlerinde boru hattı üzerinde 65 ila 160 km aralıklarla tesis edilen pompalama ünitelerine deniyor. Bu üniteler sayesinde doğalgaz basınçlandırılarak, gazın boru hattı içinde hareket etmesi sağlanıyor ve böylelikle bir yerden diğerine iletimi yapılıyor.