1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Kanadalı Gazelle Enerji, Türkiye’de doğal gaz çıkaracak

Kanadalı Gazelle Enerji, Türkiye’de doğal gaz çıkaracak

Kanadalı enerji şirketi Gazelle Energy, Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde doğal gaz sondaj çalışması yürütecek. 

Kanadalı Gazelle Enerji, Türkiye’de doğal gaz çıkaracak

Enerji Günlüğü - Edirne İli Uzunköprü İlçesi Bayramlı Köyü sınırları içerisinde AR/GZL/K/F17-b4 pafta numaralı T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Petrol Arama Ruhsatlı 14535 hektarlık saha içerisinde Kanada merkezli Gazelle Energy’nin Ankara Merkez Şubesi tarafından doğal gaz arama çalışması yürütülmesi planlanıyor. 

Ruhsat alanı içerisinde daha önce TPAO tarafından Pehlivanköy-1 kuyusu açılmış ve Pehlivanköy-2 kuyusu çevresinde de sismik çalışmalar yapılmıştı. Daha sonra bu alan Gazelle Energy Ltd. Ankara Merkez Şubesi tarafından 3045 metre olarak Pehlivanköy-2 kuyusu açıldı. Kuyu tamamlama ve perfore işlemlerine geçilmedi. Yapılan arama çalışmaları sonucunda Pehlivanköy-2 kuyusunda yeterli ekonomik rezervin bulunması sonucunda doğalgaz üretim aşamasına geçilecek.

23 milyon lirayı aşan proje ile günde 100000 m3 doğalgaz üretilmesi öngörülüyor. Planlanan yıllık üretim kapasitesi 36000000 m3 olacak. Sondaj yöntemi ile doğalgaz araması yapılacak olup; ekonomik rezerve rastlanması durumunda üretim yapılacak. Eğer yeterli ekonomik rezerv bulunamazsa kuyu kapatılacak.

Enerji Günlüğü