1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Kamuda enerji verimliliği arttırılacak

Kamuda enerji verimliliği arttırılacak

Açıklanan "Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi” kapsamında kamu bina ve tesislerinde enerji verimliliğini artıran uygulamalar geliştirilecek.

Kamuda enerji verimliliği arttırılacak

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi" adı verilen tedbirlerin ayrıntılarını kamuoyuyla paylaştı. Hazırlıkları son aşamaya gelen genelge taslağının bu hafta içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunulacağı duyuruldu.

100 milyarlık bir tasarruf hedeflendiği kaydedilen tasarruf paketi, temsil ve tanıtma ödeneklerinde bu yıldan itibaren %25 kesinti yapılmasını öngörüyor.

Pakette uygulanacak tedbirler arasında kamuda enerji verimliliğinin artırılması da yer alıyor. Buna göre, sokak ve cadde ışıklandırmasında LED dönüşümünün hızlandırılması, kamu bina ve tesislerinde enerji verimliliğini artıran uygulamalar geliştirilmesi gibi projelerin hayata geçirilmesi planlanıyor.

DÖKÜMAN BASIMI YAPILMAYACAK

Pakette ayrıca atık yönetimi yapabilmek için haberleşme ve iletişim giderlerinde kısıtlamaya gidilmesi, arşivlerin elektronik ortama taşınması, elektronik tebligat sistemlerinin kullanılması ve döküman basımının yapılmaması gibi maddeler de yer alıyor.   

 

İlgili Haberler