1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Kalyon Enerji ve Kalyon PV’den paralimpik sporcularına destek

Kalyon Enerji ve Kalyon PV’den paralimpik sporcularına destek

Kalyon PV ve Kalyon Enerji, Türkiye’yi Paris’te temsil edecek Türkiye Paralimpik Komitesi’nin Ana sponsoru oldular, yedi sporcuya da doğrudan destek verecekler.

Kalyon Enerji ve Kalyon PV’den paralimpik sporcularına destek

Enerji Günlüğü - Türkiye 28 Ağustos- 9 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek Paris 2024 Yaz Paralimpik Oyunları’na 94 sporcu ile temsil edilecek. Bu sayı, bugüne kadarki en yüksek katılım seviyesine işaret ediyor.

YEDİ SPORCUYA DOĞRUDAN DESTEK

Kalyon Holding iştiraklerinden Kalyon Enerji ve Kalyon PV ise Paris 2024 Yaz Paralimpik Oyunları yolunda Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nin ana sponsoru oldu. İki şirket, Türkiye’yi temsil edecek sporcular arasından okçulukta Sevgi Yorulmaz, taekwondoda Fatih Çeliersan-tufekci-kalyon-pv-genel-muduru.jpegk, atıcılıkta Cevat Karagöl, judoda Döndü Yeşilyurt, halterde Abdullah Kayapınar ve atletizmde Fatma Damla Altın ile Muhammet Khalvandi olmak üzere yedi sporcuya doğrudan destek sağlayacak. 

TÜFEKÇİ: BU TOPRAKLARDAN DOĞAN GÜNEŞLER

Türkiye’nin ingottan modüle entegre güneş paneli üreticisi konumundaki Kalyon PV’nin CEO’su Ersan Tüfekçi, Türkiye’yi Paris’te temsil edecek Paralimpik sporcularını “bu topraklardan doğan güneşler” olarak nitelendirdi. 94 paralimpik sporcusunun Paris 2024 Yaz Paralimpik Oyunları’nda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğine duyduğu inancı dile getiren Tüfekçi, “Bu sporcularımızın yanında olmaktan büyük bir onur duyuyoruz. Paralimpik sporcularımıza verdiğimiz bu destek ile de toplumumuzun her kesimine enmurtaza-ata-kalyon-enerji-ceo.jpegerji ve umut taşımayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. 

GÜNEŞİN SINIRSIZ ENERJİSİNDEN FAYDA

Avrupa’nın tek noktada en büyük güneş enerji santrallerinden birini kuran Kalyon Enerji’nin Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Murtaza Ata ise konuya ilişkin şunları söyledi:

“Kalyon Enerji, güneşin sınırsız enerjisinden dünya için fayda üreten bir etki yatırımcısı. Paralimpik sporcularımız ise sınırları zorlayan ve aşan başarı odaklı hedefleri ile ülkemizi büyük bir özveri ile temsil ediyorlar. Onların azmi, kararlılığı ve başarıları, hepimiz için büyük bir ilham kaynağı... Kalyon Holding ailesi olarak Paris 2024 Yaz Paralimpik Oyunları’nda millî sporcularımızın yanında olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz.”

Enerji Günlüğü