1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İzmir Doğalgaz ve SAMGAZ iş birliği yapacak

İzmir Doğalgaz ve SAMGAZ iş birliği yapacak

İzmir Doğalgaz ve SAMGAZ arasında imzalanan protokolle afet durumlarında iletişim sistemlerinin karşılıklı yedeklenmesi, kurum içi ve kurum dışı süreçlerin belirlenerek işletmeye hazır hale getirilmesi için iş birliği kuruldu.

İzmir Doğalgaz ve SAMGAZ iş birliği yapacak

Enerji Günlüğü -İzmir Doğalgaz ve SAMGAZ, afet durumlarında telekomünikasyon alanında etkin ve kesintisiz hizmet sağlamak amacıyla bir protokol imzaladı. Bu protokol, acil durumlarda iletişim sistemlerinin karşılıklı yedeklenmesi, kurum içi ve kurum dışı süreçlerin belirlenerek işletmeye hazır hale getirilmesini hedefliyor. 

İzmir Doğalgaz ve SAMGAZ arasında imzalanan bu protokol, iki kurumun afet durumlarında daha etkili ve koordineli bir şekilde çalışmasını sağlayacak. Bu iş birliği, vatandaşların güvenliğini en üst düzeyde tutmayı ve hizmet sürekliliğini sağlamayı amaçlamakta.

“AFET DURUMLARINDA HIZLI VE KESİNTİSİZ İLETİŞİM SAĞLAYACAĞIZ”

İzmir Doğalgaz Genel Müdürü Ahmet Yetik, yaşanan deprem felaketlerinin ardından afet hazırlık komisyonu oluşturarak gerekli hazırlıkları yapamaya başladıklarını ifade ederek, “Yaşanan afetlerde koordinasyonun ne kadar önemli olduğun gördük. Bu koordinasyonların temelinde ise iletişim yatmaktadır. Bugün imzaladığımız bu protokol ile çağrı merkezlerimizin entegrasyonunu sağlayarak afet durumlarında hızlı ve kesintisiz iletişim hizmetini vatandaşlarımıza veriyor olacağız. SAMGAZ ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği, kriz yönetimi konusundaki kararlılığımızı ve iş birliği anlayışımızı göstermektedir. Afet anlarında her iki kurumun da en etkin bir şekilde çalışmasını sağlamak için bu adımı atmaktan memnuniyet duyuyoruz” diye konuştu.

“AFETLERE HAZIR BULUNMAMIZ ÇOK ÖNEMLİ”

SAMGAZ Genel Müdürü Yılmaz Kolsan “Protokol taslağını ilk incelediğimde, projeyi hemen hayata geçirmeliyiz diye düşündüm. Günümüzde çağrı merkezlerine olan talep her geçen gün artıyor. Bununla birlikte gelen talebi de aynı kalitede karşılamak oldukça önemli. Afetlerin olmadığı ve bu protokolü uygulamak zorunda kalmadığımız günler yaşamak temennimiz.  Ancak bir afet durumunda, alanında uzman personellerle birbirimize destek verecek şekilde hazır bulunmamız da çok önemli. Bu imzalanan protokolün her iki tarafa ve şehirlerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.