Enerji Günlüğü - İTÜ ARI Teknokent’in teknolojik çözüm ve inovasyon geliştiren girişimcilere 360 derece destek sunan kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek tarafından bu yıl 12. kez düzenlenen Türkiye’nin en büyük girişimcilik etkinliği Big Bang Startup Challenge başladı.
Uniq İstanbul’da iki gün sürecek etkinliğin ilk gününde “Automotive & Mobility”, “Energy”, “ITU Seed”, “Marketplace & Platform”, “AI & Blockchain”, “Digital Arts”, “Insurtech & Wellbeing” ve “Sustainability & Smart Cities” olmak üzere 8 farklı sektörel dikeyde 50 girişim sunumlarını yaptı.
Big Bang Startup Challenge’ın ikinci gününde ise TOP 50 girişim ödül, nakit ve yatırımlarla buluşacak.
“5 BİNE YAKIN GİRİŞİME 208 MİLYON DOLAR YATIRIM”
Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş, Big Bang sahnesinde buluşmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek “Bundan yaklaşık 20 yıl önce İTÜ ARI Teknokent’in kuruluş çalışmalarında yer almış bir isim olarak, tüm hayalimiz; yaşayan, besleyen, öğreten ve de öğrenen sürdürülebilir bir ekosistem kurmaktı. 2012’de hayata geçirdiğimiz kuluçka merkezimiz İTÜ Çekirdek ile birlikte görüyorum ki, ilk günden bugüne hayalimizin ötesinde işler başardık. Desteklenen 5 bine yakın girişimin aldığı 208 milyon dolar yatırım ve ulaştığı 200 milyon dolar ciro bugün gurur kaynağımız’’ dedi.
"Energy" Sahnesi Girişimleri şöyle:
Buradayım: Elektrik alan teoremi, güç sistem analizi ve veri analizi tekniklerini birleştirerek oluşturduğu teknikler yardımı ile elektrik hatlarında arızanın yerini tespit edebilmektedir.
DFA Platform: Elektrik dağıtım şirketlerinden son kullanıcılara kadar farklı ihtiyaçlara cevap verecek; ölçümleme, veri toplama, analiz ve yönetim çözümleri sunan platformdur.
INNOFLUX Teknoloji: "Enerji Odaklı Altyapı Firmaları" içerisinde bakım süreçlerinden edinilen her fotoğraf üzerinde kullanabilecekleri merkezi bir görüntü işleme yazılımıdır.
Regenas: Geliştirilen rejenerasyon ve reaktivasyon teknolojileri ile ek atık oluşturmadan yenilenmiş mineral yağı üretimi yapmaktadır.
Rumitech: Güneşten ve rüzgardan elde edilen hibrit enerjiyi üzerinde depolayan ve şebeke bağımsız olarak çalışabilen sürdürülebilir enerji sistemleri üretmektedir.
SC&P-Smart City & Partners: Uydu görüntüleme, uzaktan algılama, IoT teknolojileri ve risk analizleri ile çevre ve afet yönetiminde proaktif karar destek sistemleri sunarak yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler geliştirmektedir.
TUMURLY: Akıllı güneş ve rüzgar türbinleri üreten ve geliştiren bir teknoloji firmasıdır.
Wavegenx: Deniz ve okyanuslarda oluşan dalgalardan enerji üreten girişimdir.