1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. İsviçreli Sunways’den taşınabilir GES

İsviçreli Sunways’den taşınabilir GES

İsviçreli girişim Sun-Ways, Neuchâtel Kantonundaki demiryolu hattının 100 metrelik bölümünde 18 kW'lık bir pilot güneş enerjisi sistemi kuracak.

İsviçreli Sunways’den taşınabilir GES

Enerji Günlüğü - İsviçre’nin ilk taşınabilir güneş enerjisi santrali demiryolu hattı üzerinde kurulacak. 18 kW kapasiteli pilot proje, İsviçreli girişim Sun-Ways tarafından gerçekleştirilecek.

İsviçre Federal Ulaştırma Ofisi (FOT), ülkenin ilk taşınabilir güneş enerjisi santralinin demiryolu hattı üzerinde kurulmasına onay verdi. İsviçreli girişim Sun-Ways tarafından gerçekleştirilecek bu yenilikçi proje, Neuchâtel Kantonundaki 100 metrelik bir demiryolu hattında kurulacak. Taşınabilir olan sistem, bakım çalışmaları sırasında kolayca sökülebilecek. Kurulacak tesis ile büyük ölçekli uygulamaların fizibilitesi de yapılmış olacak.

PROJENİN DEĞERİ 686 BİN DOLAR

Sun-Ways, 2025 yılında hayata geçirilecek bu pilot projede her biri 380 W gücünde 48 panelden oluşan ve toplamda 18 kW kapasiteye sahip bir fotovoltaik (PV) sistem kuracak. Toplam maliyeti 621,800 euro (yaklaşık 685,920 dolar) olan proje, üretilen elektriği yerel şebekeye aktaracak.