1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. İstanbul Atıktan Enerji Üretimi Sempozyumu başladı

İstanbul Atıktan Enerji Üretimi Sempozyumu başladı

Enerji Günlüğü - İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Çevre Yönetimi Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından düzenlenen ‘‘İstanbul Atıktan Enerji...

İstanbul Atıktan Enerji Üretimi Sempozyumu başladı

Enerji Günlüğü - İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Çevre Yönetimi Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından düzenlenen ‘‘İstanbul Atıktan Enerji Üretimi Sempozyumu’’ başladı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İstanbul Çevre Yönetimi Sanayi ve Ticaret A.Ş (İSTAÇ) tarafından düzenlenen ‘‘İstanbul Atıktan Enerji Üretimi Sempozyumu’’ başladı. 

Beşiktaş’ta bir otelde gerçekleşen sempozyumda ülkemizde termal bertaraf hususunda neler yapılıyor, İstanbul’da atıklarla ilgili çalışmalar, ne gibi teknolojiler geliştirilebilir ve enerji konusunda neler yapılabilir gibi birçok konu ele alındı. 

1.5 MİLYON İSTANBULLUYA ELEKTRİK ATIKLARDAN

Türkiye’deki atık depolama sistemi hakkında önemli bilgiler aktaran İSTAÇ Proje ve İş Geliştirme Müdürü Mevlüt Fatih Peker, İstanbul’da termal yakma teknolojisinin ilk tesisinin örnek maketini göstererek,’’Bu tesisin sözleşmesi bir ay önce imzalandı. İnşallah 2020 yılında bu tesisi hazırlamış olacağız. Günlük 3 bin ton atık yakma kapasitesi var, 70 megavat da elektrik üretme. Yani 1 buçuk milyon İstanbullunun elektrik ihtiyacını biz bu tesisten karşılamış olacağız. Aynı zamanda bu tesis Avrupa’da en büyük ilk üç tesis arasında, dünyada da ilk on tesis arasına giriyor. Bu teknolojinin en önemli özelliklerinden biri, şu anda düzenli depolama yöntemiyle çöpler depolanıyor ama İstanbul’da yer sıkıntımız var biliyorsunuz, bununla hacimsel açıdan da bir geri kazanımımız olacak ve de elektik geri kazanımı da yaparak atıklarımızdan kurtulmuş olacağız’’ diye konuştu.