1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İspanya’dan yeşil hidrojen planı

İspanya’dan yeşil hidrojen planı

İspanya, yeşil hidrojen ve yenilenebilir enerji endüstrisini desteklemek İçin 2,3 milyar euro büyüklüğünde yeni bir plan başlatacak.

İspanya’dan yeşil hidrojen planı

Enerji Günlüğü - İspanya hükümeti, yeşil enerji endüstrilerine ve yenilenebilir enerjiden üretilen hidrojene yönelik sübvansiyonları da kapsayan 2,3 milyar euro büyüklüğünde yeni bir destek planı hazırladı.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, ülkenin temiz enerjiye geçişini desteklemek için 2,3 milyar euro değerinde yeni bir plan açıkladı. Bahse konu plan, yeşil enerji endüstrilerine ve yenilenebilir enerjiden üretilen hidrojene yönelik sübvansiyonları da kapsıyor.

Sanchez, parlamentoda yaptığı konuşmada, planda ayrıca tarım, altyapı ve köylerin yeşil enerjiye geçişine yardımcı olacak önlemlerin de yer alacağını söyledi. 

YEŞİL HİDROJENDE HEDEF 11 BİN MW

İspanya, güneş ışığı ve güçlü rüzgarlardan yararlanıp enerji üreterek Avrupa'da yenilenebilir enerji lideri konumuna geldi. İspanya Hükümeti yakın dönemde, potansiyel toplam elektroliz kapasitesi 652 MW olan büyük yeşil hidrojen projeleri için 794 milyon euroluk bir sübvansiyon paketini onaylamıştı. İspanya'nın taslak iklim stratejisinde, elektrolizörler için 2030 hedefi 4 bin MW'tan 11 bin MW'a çıkarılmıştı.