1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. İsdemir’den bir öztüketim GES daha

İsdemir’den bir öztüketim GES daha

İsdemir, Şanlıurfa’da 135 MW kurulu gücünde güneş enerji santrali kuracak. Santralde üretilen elektrik şirketin elektrik tüketimiyle mahsuplaşılacak. 

İsdemir’den bir öztüketim GES daha

Enerji Günlüğü - İsdemir, elektrik ihtiyacı için yaklaşık 2,6 milyar lira yatırımla Şanlıurfa’da 135 MW kurulu gücünde İsdemir Şanlıurfa Güneş Enerji Santrali (GES) kuracak.

Üretimde kullandığı elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla Çorum, Kütahya, Hatay, Şırnak, Mardin ve Diyarbakır’da güneş enerji santralleri kuracak olan İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. (İsdemir) bir diğer güneş santralini de Şanlıurfa’da kurmayı planlıyor. OYAK (Ordu Yardımlaşma Kurumu) bünyesindeki İsdemir tarafından Şanlıurfa İli, Eyyübiye İlçesi, Karaali mahallesi Mevkiinde, 135 MW kurulu gücünde İsdemir Şanlıurfa Güneş Enerji Santrali (GES) kurulup işletilecek.

Yaklaşık 2,6 milyar TL değerindeki proje kapsamında 171 hektarlık alanda kurulacak olan santralde 550 Wp gücünde 338 bin 202 adet güneş paneli ve 5000 kW’lık 27 adet inverter kullanılacak. 

Santralde yılda yaklaşık 292 milyon kWh elektrik üretilmesi bekleniyor. Üretilen elektriğin 154 kV 1272 MCM ~15 km EİH ile Pekmezli TM'ye ve 154 kV 1272 MCM ~0,5 km EİH ile Erdemir Şanlıurfa GES TM'ye bağlantısı planlanıyor. 

Santralde üretilen elektrik, Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin birinci fıkrası kapsamında İsdemir’in elektrik tüketimiyle mahsuplaşılacak. 

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler