1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. İsdemir öztüketim GES sayısını arttırıyor

İsdemir öztüketim GES sayısını arttırıyor

İsdemir, Mardin’de 105 MW kurulu gücünde güneş enerji santrali kuracak. Santralde üretilen elektrik şirketin elektrik tüketimiyle mahsuplaşılacak. 

İsdemir öztüketim GES sayısını arttırıyor

Enerji Günlüğü - İsdemir, elektrik ihtiyacı için 2 milyar 9 milyon lira yatırımla Mardin’de 105 MW kurulu gücünde İsdemir Mardin 2 Güneş Enerji Santrali (GES) kuracak.

Üretimde kullandığı elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla Çorum, Kütahya, Şırnak ve Diyarbakır’da güneş enerji santralleri kuracak olan İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. (İsdemir) bir diğer güneş santralini de Mardin’de kurmayı planlıyor. İsdemir tarafından Mardin İli, Artuklu ve Mazıdağı ilçeleri sınırları içinde 172 hektarlık alanda 105 MW kurulu gücünde İsdemir Mardin 2 Güneş Enerji Santrali (GES) kurulması planlanıyor. Projenin değeri 2 milyar 9 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında 550 Wp gücünde 265 bin 464 adet panel kurulacak. Güneş Enerji Santralinde Monokristal Half-Cut Fotovoltaik modüller marifetiyle üretilen doğru akım elektrik enerjisi Eviriciler yardımıyla Alternatif Enerjiye çevrilecek. Santralin ekonomik ömrü 25 yıl öngörülüyor. 

Santralde yılda yaklaşık 230 milyon kWh elektrik üretilmesi öngörülüyor. Üretilecek olan elektrik İskenderun Demir ve Çelik A.Ş’nin elektrik tüketimi ile mahsuplaşılacak.

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler