1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. İsdemir Kütahya’da 25 MW’lık güneş santrali kuracak 

İsdemir Kütahya’da 25 MW’lık güneş santrali kuracak 

İsdemir, Kütahya’da 25 MW kurulu gücünde güneş enerji santrali kuracak. Santralde üretilen elektrik şirketin elektrik tüketimiyle mahsuplaşılacak.  

İsdemir Kütahya’da 25 MW’lık güneş santrali kuracak 

Enerji Günlüğü - İsdemir, elektrik ihtiyacı için 495,5 milyon lira yatırımla Kütahya’da 25 MW kurulu gücünde İsdemir Kütahya Güneş Enerji Santrali (GES) kuracak.

OYAK şirketlerinden İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. (İsdemir) elektrik ihtiyacını karşılamak için kuracağı güneş enerji santrallerine bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Şirket tarafından Kütahya İli, Çavdar İçesi, Demiroluk Köyü sınırlarında 92,6 bin metrekarelik alanda 25 MW kurulu gücünde İsdemir Kütahya Güneş Enerji Santrali (GES) kurulması planlanıyor. Projenin değeri 495,5 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında 550 Wp gücünde 65 bin 475 adet panel kurulacak. Güneş Enerji Santralinde Monokristal Half-Cut Fotovoltaik modüller marifetiyle üretilen doğru akım elektrik enerjisi 5 adet evirici yardımıyla Alternatif Enerjiye çevrilecek. Santralin ekonomik ömrü 25 yıl öngörülüyor. 

Santralde yılda yaklaşık 51 milyon kWh elektrik üretilmesi öngörülüyor. Üretilecek olan elektrik İskenderun Demir ve Çelik A.Ş’nin elektrik tüketimi ile mahsuplaşılacak.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler