1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. İsdemir Diyarbakır’da 40 MW’lık güneş santrali kuracak 

İsdemir Diyarbakır’da 40 MW’lık güneş santrali kuracak 

İsdemir, Diyarbakır’da 40 MW kurulu gücünde bir güneş enerji santrali daha kuracak. Santralde üretilen elektrik şirketin elektrik tüketimiyle mahsuplaşılacak.  

İsdemir Diyarbakır’da 40 MW’lık güneş santrali kuracak 

Enerji Günlüğü - İsdemir, elektrik ihtiyacı için yaklaşık 702 milyon lira yatırımla Diyarbakır’da 40 MW kurulu gücünde İsdemir Diyarbakır 2 Güneş Enerji Santrali (GES) kuracak.

İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. (İsdemir) tarafından Diyarbakır İli, Lice İçesi, Duruköy Mahallesi sınırlarında 83 hektarlık alanda 40 MW kurulu gücünde İsdemir Diyarbakır 2 Güneş Enerji Santrali (GES) kurulması planlanıyor. Projenin değeri yaklaşık 702 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında 550 Wp gücünde 92 bin 718 adet panel ve 8 adet inverter kurulacak. Santralin ekonomik ömrü 25 yıl öngörülüyor. 

Santralde yılda yaklaşık 74 milyon kWh elektrik üretilmesi öngörülüyor. Üretilecek olan elektrik enerjisinin 154 kV, 1272 MCM ~ 12 km EİH ile Lice TM'ye bağlantı yapılarak aktarılacak. Üretilecek olan elektrik İskenderun Demir ve Çelik A.Ş’nin elektrik tüketimi ile mahsuplaşılacak.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler