1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İngiltere'de enerji faturaları artacak

İngiltere'de enerji faturaları artacak

Ofgem, enerji fiyat tavanını %5 oranında arttırdı. Tipik bir hane için enerji faturasının yılda 1834 sterlinden 1928 sterline çıkması bekleniyor.

İngiltere'de enerji faturaları artacak

Enerji Günlüğü - Ofgem’in enerji fiyat tavanını %5 oranında arttırmasının ardından İngiltere’de hane halklarının enerji faturaları Ocak ayından itibaren yeniden yükselecek. 

İngiltere'de düzenleyici kurum Ofgem'in enerji fiyat tavanını %5 oranında arttırmasının ardından İngiltere'de hane halklarının çoğu Ocak ayından itibaren daha yüksek enerji faturalarıyla karşı karşıya kalacaklar. 

Ofgem'in ortalama elektrik ve gaz kullanımı için 2024 yılı Ocak-Mart dönemi belirlediği yıllık 1,928 poundluk yeni üst sınır, bir önceki üç aylık dönemdeki üst sınıra göre 94 poundluk bir artış gösteriyor. Yaklaşık 29 milyon müşteri, tüketicileri korumak amacıyla 2019'da uygulamaya konulan tavan fiyat kapsamındaki standart tarifelerde yer alıyor.

“ZOR BİR DÖNEM ANCAK DAHA UCUZ FIRSATLAR VAR”

Ofgem CEO'su Jonathan Brearley yaptığı açıklamada, tavan fiyat artışının "gaz ve elektriğin toptan maliyetinin yükselmesinin bir sonucu olduğunu ve bunun herkesin ödediği fiyata yansıtılması gerektiğini" söyledi. 

Brearley, bazı haneler için zor bir dönem olabileceğini ancak insanların artık piyasada daha ucuz fırsatlar bulabileceklerini söyledi. 

HANELER DAHA YÜKSEK MALİYETLERLE KARŞI KARŞIYA

İngiltere'de gösterge konumdaki toptan doğal gaz fiyatları Eylül ayının başından bu yana yaklaşık %30 oranında arttı. Yardım grupları, bu kış daha az devlet desteği olduğu için birçok hanenin daha yüksek maliyetlerle mücadele edebileceği konusunda uyardı. Çoğu ev, geçen kış sınırın çok daha yüksek olduğu dönemde faturalarında 400 pound indirim almıştı. 

HER 4 İNGİLİZDEN BİRİ ENERJİ FATURASI ÖDEMEDE ZORLANIYOR

Yakıt yoksulluğu grubu National Energy Action, her 4 kişiden 1'inin son üç ayda enerji faturalarını ödemekte zorlandığını açıkladı.