1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Kuşkonmaz HES için ÇED süreci başladı

Kuşkonmaz HES için ÇED süreci başladı

Enerji Günlüğü - Kuşkonmaz Enerji tarafından Malatya’da yapılması planlanan Kuşkonmaz Barajı ve HES projesi için ÇED süreci başladı.Çevresel Etki...

Kuşkonmaz HES için ÇED süreci başladı

Enerji Günlüğü - Kuşkonmaz Enerji tarafından Malatya’da yapılması planlanan Kuşkonmaz Barajı ve HES projesi için ÇED süreci başladı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada Malatya ili Akçadağ Darende Yazıhan İlçeleri Tohma Çayı Üzeri Mevkiindeki Kuşkonmaz Enerji Elektrik Üretim Pazarlama ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan Kuşkonmaz Barajı ve HES (36,049 MWm/34,618 MWe), malzeme ocakları, kırma-eleme-yıkama ve harç ünitesi tesisleri projesi ile ilgili olarak ÇED Sürecinin başladığı duyuruldu.

Açıklamada, “Bakanlığımıza sunulan ÇED Başvuru Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 8. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve uygun bulunmuş olup, projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır. Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Malatya Valiliğine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilebilir." denildi.

Kuşkonmoz Enerji, tesis için 15.08.2061 tarihine kadar geçerli lisansa sahip. 

Önceki ve Sonraki Haberler