1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Koç-1 Jeotermal sondajı için ÇED süreci başladı

Koç-1 Jeotermal sondajı için ÇED süreci başladı

Enerji Günlüğü- Transmark Turkey Gülpınar Yenilenebilir Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş.’nin Koç-1 Jeotermal Kaynak Arama Sondajı Projesi için ÇED süreci...

Koç-1 Jeotermal sondajı için ÇED süreci başladı

Enerji Günlüğü- Transmark Turkey Gülpınar Yenilenebilir Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş.’nin Koç-1 Jeotermal Kaynak Arama Sondajı Projesi için ÇED süreci başladı.

Proje kapsamında Çanakkale İli, Ayvacık İlçesi, Yukarıköy sınırları dahilinde RN:Jeotermal- AR 17/127 nolu ruhsatlı alanda yer alan Yukarıköy Köyüne ait 128 Ada 143 parselde sondaj yapılacak. 

Sondaj Arama Çalışmalarında kullanılacak alan 5950 m2 olup, Yukarıköy köyüne ait 128 Ada 143 parselde yer alıyor. Hazineye ait olan proje alanının tamamı mera statüsünde. 

Proje kapsamında; sahada sondaj makinesi ile dik sondaj açma çalışması yapılacak. Yapılacak sondajların derinlikleri 1300m ila 1900m arasında değişiyor. Rezervuar zona kadar olan bölüm kapalı boru ile kapatılacak ve etrafı çimentolanacak (800-900m civarı) daha sonra 7 inch dar çapta ilerlenerek geri kalan bölüme filtreli boru indirilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler