1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Hema Elektrik`in Amasra Santrali için ÇED başvurusu incelemede

Hema Elektrik`in Amasra Santrali için ÇED başvurusu incelemede

Enerji Günlüğü - Hattat Holding'e bağlı Hema Elektrik Üretim AŞ’nin, Amasra’da kurmayı hedeflediği ve Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci...

Hema Elektrik`in Amasra Santrali için ÇED başvurusu incelemede

Enerji Günlüğü - Hattat Holding'e bağlı Hema Elektrik Üretim AŞ’nin, Amasra’da kurmayı hedeflediği ve Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci uzun süredir devam eden Hema Termik Santrali’nin ÇED başvurusu incelemeye alındı.

ÇED Genel Müdürlüğü, 2X(660 MWe-668 MWm-1.492 MWt)’lık Termik Santral, Kalker Ocakları ve Kül Depolama Sahası Projesi için hazırlanan ÇED Raporunu incelemeye alarak, halkın görüşlerine açtı.

PROJE LİSANSINI ALMIŞTI

Proje için gerekli üretim lisansı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan (EPDK) alınmış ve ÇED Raporunun alınması ile lisansın yürürlüğe girmesi beklenmekteydi.

SANTRALA KÖMÜR AMASRA-B SAHASI KUYU-1’DEN SAĞLANACAK

Yapılması planlanan santralde yakıt olarak taşkömürü kullanılacak olup, söz konusu taşkömürü, Hattat Holding iştiraklerinden olan Hattat Enerji ve Maden Tic. A.Ş.nin Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ile yapılan rödevans anlaşması çerçevesinde taşkömürü çıkartma hakkı elde edilmiş olduğu sahadan (Amasra-B sahası Kuyu-1) temin edilecek. 

Proje kapsamında baca gazı desülfürizasyonunda ihtiyaç duyulacak olan kireçtaşının temini amacıyla 200906281 numaralı II (A) grubu işletme ruhsatlı Kalker (Kireçtaşı) Ocağı ile 200906280 numaralı II (A) grubu arama ruhsatlı Kalker (Kireçtaşı) Ocağı kullanılacak.

SAHANIN REZERVİ 600 MİLYON TON

SLR Consulting firması tarafından hazırlanan rapordan derlenen bilgilere göre; tespit edilen görünür rezerv miktarı, şuana kadar sahada yapılan sondajlar neticesinde yaklaşık 600 Mt (Milyonton) olarak öngörülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler