1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Dönmez: Gaz ihtiyacının yüzde 20’sini depolamayı hedefliyoruz

Dönmez: Gaz ihtiyacının yüzde 20’sini depolamayı hedefliyoruz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin yıllık doğalgaz ihtiyacının yüzde 20’sini depolayabilecek bir altyapıyı...

Dönmez: Gaz ihtiyacının yüzde 20’sini depolamayı hedefliyoruz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin yıllık doğalgaz ihtiyacının yüzde 20’sini depolayabilecek bir altyapıyı kurmayı hedeflediklerini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) Tuz Gölü Doğazgaz Yer Altı Depolama Tesisi Genişletme Projesi'nin imza töreni öncesi yaptığı değerlendirmede, arz güvenliğini sağlamaya yönelik pek çok konuda önemli adımlar attıklarını belirterek, doğalgaz depolamada hedefin yıllık tüketimin yüzde 20’si olduğunu kaydetti. 

Dönmez, “Bu kış doğalgazda tüketim rekoru kırılmasına rağmen, hiçbir kesinti ya da kısıntıya gidilmeden karşılamamız, çalışmalarımızın başarıya ulaştığının en büyük kanıtı oldu. Türkiye’nin güçlü enerji altyapısı sayesinde bugün sisteme talepten fazla gaz verebilme kapasitesine sahibiz. Hedefimiz, depolama kapasitemizi de sürekli artırarak yıllık doğalgaz ihtiyacımızın yüzde 20’sini depolayabilecek bir altyapıyı kurmak" dedi.

TUZ GÖLÜ DEPOLAMA KAPASİTESİ ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ARTACAK

1,2 milyar dolar bütçeli Tuz Gölü Doğalgaz Yer Altı Depolama Tesisi Genişletme projesi ile depolama ve sisteme gaz verme kapasitesini önemli ölçüde artıracaklarını belirten Dönmez, "Genişletme projemiz tamamlandığında, 48 yeni kuyu açarak tesisimizin depolama kapasitesini toplamda yaklaşık 5,4 milyar Sm3’e ve toplam geri üretim kapasitesini günlük 80 milyon Sm3’e çıkaracağız” ifadesini kullandı. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler