1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Bosna’ya hava kalitesini arttıracak EBRD finansmanı

Bosna’ya hava kalitesini arttıracak EBRD finansmanı

Enerji Günlüğü - EBRD, Bosna-Hersek’in Zenica şehrinde hava kirliliğini azaltmaya yardımcı olacak doğalgaz yakıtlı elektrik santralinin kurulumu için...

Bosna’ya hava kalitesini arttıracak EBRD finansmanı

Enerji Günlüğü - EBRD, Bosna-Hersek’in Zenica şehrinde hava kirliliğini azaltmaya yardımcı olacak doğalgaz yakıtlı elektrik santralinin kurulumu için 28 milyon euro değerinde finansman sağladı.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Bosna-Hersek’in dördüncü büyük şehri Zenica’nın hava kalitesini arttırmak amacıyla 46 milyon Euro tutarında bir finansman paketi hazırladı. Kredinin 28 milyon euroluk kısmı EBRD, 18 milyon euroluk kısmı ise Banca Intesa Sanpaolo S.p.A. tarafından karşılanacak.

EBRD finansmanı 160 bin nüfuslu şehirde Toplana Zenica Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali kurulacak ve şehirdeki ArcelorMittal Zenica’nın işlettiği kömürle çalışan enerji santralinin yerini alacak. Böylece şehrin elektrik ihtiyacı kömüre göre daha temiz bir enerji kaynağı olan doğalgaz ile karşılacak. Yatırımın şehrin hava kalitesini arttırması yanında daha ucuza enerji üretimini sağlaması bekleniyor. 

Santral, ArcelorMittal Zenica, City of Zenica , Finlandiyalı KPA Unicon ve yine Finlandiyalı Finnfund tarafından oluşturulan yeni ortaklık “Toplana Zenica“ tarafından kurulacak.  

 
Önceki ve Sonraki Haberler