1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerjisa Enerji’ye Londra’dan büyük ödül

Enerjisa Enerji’ye Londra’dan büyük ödül

Enerji Günlüğü – Enerjisa Enerji, 2018’in Şubat ayında gerçekleşen halka arz işlemiyle Equity Capital Markets ödülünü aldı. Enerjisa Enerji,...

Enerjisa Enerji’ye Londra’dan büyük ödül

Enerji Günlüğü – Enerjisa Enerji, 2018’in Şubat ayında gerçekleşen halka arz işlemiyle Equity Capital Markets ödülünü aldı. 

Enerjisa Enerji, Global Capital tarafından Londra’da düzenlenen uluslararası finans piyasalarının prestijli organizasyonlarından ‘Equity Capital Markets’ ödüllerinde Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde yılın en başarılı sermaye piyasası işlemi ödülünün sahibi oldu. Ödülü, düzenlenen geceye katılan Enerjisa Enerji Yönetim Kurulu Üyesi ve Sabancı Holding CFO’su Barış Oran aldı.

Enerjisa Enerji, Global Capital tarafından organize edilen ‘Equity Capital Markets’ ödülünü Türkiye’de gerçekleştirilen en büyük özel sektör halka arz işlemiyle kazandı. Enerjisa Enerji, ödülünü 19 Mart’ta Londra’da düzenlenen törende aldı.

ÜLKENİN EN BÜYÜK ÖZEL SEKTÖR HALKA ARZ İŞLEMİ

Enerjisa Enerji Yönetim Kurulu Üyesi ve Sabancı Holding CFO’su Barış Oran ödül töreninde yaptığı konuşmada, “Enerjisa’da 10 bin ve Sabancı Holding’de de 63 bin çalışanımız adına aldığım bu değerli ödül, çok büyük bir emeği temsil ediyor. Enerjisa Enerji’nin halka arzı, Sabancı Holding olarak hayata geçirdiğimiz dördüncü ve ülkenin en büyük özel sektör halka arzı olma özelliğini taşıyor. Enerjisa Enerji, geçen yıl yatırımcılara verdiği taahhütlerin üzerinde bir performans göstererek, 2018’i başarıyla tamamladı”. 

Enerjisa Enerji CFO’su Sascha Bibert de ödülle ilgili olarak şunları söyledi, “Böylesine saygın, uluslararası bir ödülün sahibi olmanın gururunu yaşıyoruz. Bilindiği gibi 2018 Şubat ayında çok büyük ve başarılı bir halka arz gerçekleştirerek, hem yerli hem de yabancı yatırımcıdan yoğun ilgi gördük. Talep toplama sürecinde toplam 4,8 kat talep aldık ve Türkiye’nin TL bazında en büyük halka arzı olarak tarihe geçtik. Halka arzımızı takiben, başarılı finansal ve operasyonel performansımızı devam ettirerek, hedeflerimizi aştık ve hissedarlarımız için reel bir büyüme yarattık. Orta ve uzun vade hedeflerimize uyumlu olarak, 2019 yılında da kesintisiz ve sürdürülebilir enerji sağlamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz”.

Enerjisa Enerji yerli ve yabancı yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği halka arz işlemi sonucunda, 8 Şubat 2018 tarihi itibariyle Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı. 7 milyar 380 milyon TL piyasa değeri ile Enerjisa Enerji’nin halka arzı TL bazında Türkiye’de gerçekleştirilen en büyük halka arz oldu. 

Önceki ve Sonraki Haberler