1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Şişecam Kocaeli’deki merkezinin çatısına güneş santrali kurdu

Şişecam Kocaeli’deki merkezinin çatısına güneş santrali kurdu

Enerji Günlüğü - Şişecam Topluluğu, Kocaeli’de bulunan Şişecam Bilim, Teknoloji ve Tasarım Merkezi’nin çatısına kurduğu güneş enerjisi santralinden...

Şişecam Kocaeli’deki merkezinin çatısına güneş santrali kurdu

Enerji Günlüğü - Şişecam Topluluğu, Kocaeli’de bulunan Şişecam Bilim, Teknoloji ve Tasarım Merkezi’nin çatısına kurduğu güneş enerjisi santralinden elektrik üretimine başladı. 

Şişecam Topluluğu, Mersin’deki Düzcam fabrikasının ardından, 2014 yılında Gebze – Kocaeli’deki Şişecam Bilim Teknoloji ve Tasarım Merkezi’nin çatısına güneş enerjisi santrali kurarak devreye aldı.

Aynı zamanda yeşil bina sertifikasına sahip merkezin, 457 m2 çatı alanına kurulan 87.45 kWp güce sahip santral yıllık yaklaşık 114 bin kWh elektrik üreterek, yılda yaklaşık 45 ton karbondioksit salımının önüne geçecek. Santral, merkezin binasında bulunan ısıtma-soğutma sistemleri ve fırınlarda tüketilen elektriğin bir kısmını karşılarken, tüketimin olmadığı dönemlerde ise ürettiği elektriği şebekeye aktaracak.

Şişecam Bilim Teknoloji ve Tasarım Merkezi, sahip olduğu “Leed Gold” sertifikasıyla yeşil bir bina ve standart bir binaya göre yüzde 39 daha az enerji ve yüzde 85 daha az su tüketiyor. Ayrıca karbondioksit sensörlerinin yardımıyla birim alandaki kişi sayısına göre havalandırma yapılan binada verimli ve sağlıklı bir çalışma ortamı sunuyor.

Şişecam Topluluğu’nun ilk güneş enerjisi santrali ise Kasım 2017’de Mersin’deki Düzcam fabrikasının çatısına kuruldu. Toplamda 6.2 MWp’lik kurulu gücüyle çatı üzerine kurulu güneş enerjisi santralleri arasında Avrupa’nın en büyüklerinden biri olan santral sayesinde yılda 5 bin 600 ton karbondioksit salımının önüne geçiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler