1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Birol: Petrokimya sektöründe petrol ihtiyacı giderek artıyor

Birol: Petrokimya sektöründe petrol ihtiyacı giderek artıyor

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol, elektrikli arabaların çok satması ile petrol döneminin sonuna gelinmediğini, dünyada...

Birol: Petrokimya sektöründe petrol ihtiyacı giderek artıyor

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol, elektrikli arabaların çok satması ile petrol döneminin sonuna gelinmediğini, dünyada petrokimya  sektöründe petrol ihtiyacının giderek arttığını söyledi.

Bursa'da 8'incisi düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen 'Enerjide Yeni Dengeler' oturumunda konuşan Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol, dünyada petrol tüketiminin çok büyük bir bölümünün petrokimya, taşımacılık ve havacılık sektörlerinde olduğunu belirterek, en azından birkaç on yıl daha petrolle birlikte yaşayacağımızı kaydetti. 

Birol, "Elektrikli arabaların çok satması ile petrol döneminin sonuna mı gelindi tartışmasının hiçbir alakası yok. Dünyada petrokimya  sektöründe petrol ihtiyacı giderek artıyor. En azından birkaç on yıl daha petrolle birlikte yaşayacağız” dedi.

CARİ AÇIĞA NÜKLEER VE YENİLENEBİLİR ÇARE OLABİLİR

Birol, enerji güvenliğinin arttırılması ve cari açığın azaltılması için nükleer enerji ile birlikte yenilenebilir enerjinin son derece önemli bir rol oynayabileceğine dikkat çekti. Türkiye'nin rüzgar ve güneş bakımından çok avantajlı olduğunu söyleyen Birol ancak bunun yeterli olmadığını ve yatırım yapmak gerektiğini vurguladı.

Enerjide herhangi bir ülkeye bağımlı olmanın çok doğru olmadığına ve enerjiyi çeşitlendirmek gerektiğine dikkat çeken Birol, doğalgazda Türkiye’nin önünde büyük fırsatlar olduğunu da söyledi. 

Birol ekonomik ve jeopolitik belirsizliklerin enerji sektörünü çok yakından ilgilendirdiğini kaydederek, önümüzdeki beş yılda Amerika, Katar ve Avustralya enerji sektörüne damgasını vuracağını söyledi.

 
Önceki ve Sonraki Haberler