1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Onat Enerji Akyurt biyogaz tesisinin temelini attı

Onat Enerji Akyurt biyogaz tesisinin temelini attı

Enerji Günlüğü - Onat Enerji’nin Ankara’da hayvansal, bitkisel, organik atıklardan ısı, elektrik ve gübre üreteceği 3,12 MW’lık entegre biyogaz...

Onat Enerji Akyurt biyogaz tesisinin temelini attı

Enerji Günlüğü - Onat Enerji’nin Ankara’da hayvansal, bitkisel, organik atıklardan ısı, elektrik ve gübre üreteceği 3,12 MW’lık entegre biyogaz tesisinin inşasına başlandı.

Onat Enerji Yatırım A.Ş. tarafından 50 milyon lira yatırımla Ankara İli, Akyurt İlçesi, Çardakbağı Mahallesi, Kızılcapınar Mevkiinde kurulacak olan “Entegre Akyurt Biyogaza Dayalı Elektrik Üretim Santralı ve Organik Gübre Üretim Tesisi”nin temeli düzenlenen bir törenle atıldı. Tesiste üretilen elektrik 10 hanenin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek. Tesis ayrıca yılda 100 bin ton seragazı salımını da önleyerek çevreye katkı sağlayacak.

TESİS EKİM AYINDA ÜRETİME BAŞLAYACAK

Tesisin 2019 Yılı Ekim ayında tam kapasiteyle işletmeye alınması hedefleniyor. 51 Bin metrekarelik bir alana kurulan tesis ilk etabı olan 3,12 Megavat kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük entegre biyogaz ve organik gübre tesislerinden biri olacak. 

Tesis ile Akyurt, Altındağ ve Çubuk ilçelerinde faaliyet gösteren hayvancılık işletmelerindeki yıllık 180 Bin Ton Büyükbaş Hayvan ve Mezbaha atığının bertarafı ve geri kazanımı yoluyla yılda 15 milyon metreküp biyogaz (6 Milyon Metreküp Doğal Gaz Eşdeğeri), 24 milyon kilovatsaat elektrik, 15 bin ton katı organik kompost gübre üretimi hedefleniyor. 

CARİ AÇIĞA 100 MİLYON DOLAR KATKI

ONAT Enerji Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı M. Zahid Karakaya, "Yatırım bütçesi 50 Milyon TL olan ve alanında en ileri teknolojiyle donatılmış tesisle yılda 10 bin hanenin elektrik tüketimi karşılanacaktır. Tesis sayesinde her yıl 100 bin ton karbondioksit eşdeğeri seragazı salımına mani olunacak olup her yıl 5 bin yeni yetişkin ağacın dikilmesi ile eşdeğerdir. Cari açıkla mücadelede önemli katkı sunacak tesis sayesinde her yıl 6 milyon metreküp doğalgaz ithalatının önüne geçilecek ve tesis ömrü boyunca cari açıkla mücadeleye 100 milyon dolar katkı sağlayacak.” dedi. 

ONAT ENERJİ ANKARA’YA 3 MW’LIK BİYOGAZ TESİSİ KURACAK

 
Önceki ve Sonraki Haberler