1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Chevron 500 milyon dolarlık yatırım fonu başlattı

Chevron 500 milyon dolarlık yatırım fonu başlattı

Çok uluslu Amerikan enerji ve petrokimya şirketi Chevron, yenilenebilir enerji teknolojilerine yatırım yapmak için 500 milyon dolarlık taahhütle yatırım fonu başlattı. 

Chevron 500 milyon dolarlık yatırım fonu başlattı

Enerji Günlüğü - ABDli enerji şirketi Chevron, endüstriyel karbondan arındırma ve büyüyen döngüsel karbon ekonomisindeki yeniliklere odaklanacak 500 milyon dolarlık yatırım fonu başlattı.

Petrol devleri, emisyonlarını azaltma baskıları karşısında işlerini çeşitlendirmeye çalışıyor. Bunun bir örneği de Amerikan enerji devi Chevron. Chevron’un girişim sermayesi kolu Chevron Technology Ventures,  yenilenebilir enerji teknolojilerine yatırım yapmak için 500 milyon dolarlık taahhütle üçüncü fonunu başlattı. Chevron Technology Ventures, önceki iki fon gibi Gelecek Enerji Fonu III'ün de endüstriyel karbondan arındırma, gelişen hareketlilik, enerjinin dağıtık hale getirilmesi ve büyüyen döngüsel karbon ekonomisindeki yeniliklere odaklanacağını açıkladı.

Söz konusu fon ile aynı zamanda yeni düşük karbonlu yakıtlar, gelişmiş malzemeler ve düşük karbonlu ürünlere dönüşüm alanlarındaki yatırımların genişletilmesinin amaçlandığı belirtildi. 

Şirket, 2018'de ilk olarak Gelecek Enerji Fonu'nu başlatırken ardından 2021'de ikinci çevre yatırım fonunu toplam 400 milyon dolarlık taahhütle devreye almıştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler