1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC’ten üretim kısıntısını uzatma sinyali

OPEC’ten üretim kısıntısını uzatma sinyali

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan, OPEC'in üretim kısıntısını 2019 sonuna kadar uzatması gerekebileceğini açıkladı.Suudi Arabistan Enerji Bakanı Halid...

OPEC’ten üretim kısıntısını uzatma sinyali

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan, OPEC'in üretim kısıntısını 2019 sonuna kadar uzatması gerekebileceğini açıkladı.

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Halid el Falih OPEC+'nın Bakü'deki Ortak İzleme Komitesi toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, OPEC'in petrol piyasasını yeniden dengeye getirme çabalarının henüz başarıya ulaşmadığını, ABD'nin İran ve Venezuelaya yaptırımlarına rağmen global stokların artmaya devam ettiğine belirterek, arz kısıntısı anlaşmasının 2019'un ikinci yarısında da devam edebileceğine işaret etti. 

el Falih yaptığı açıklamada, "OPEC'in petrol piyasasını dengeye getirme görevi devam ediyor. Hala stoklarda artış gözlemliyoruz. Arz kısıntısını Haziran'a kadar kesinlikle sürdürmemiz gerekli. Yılın ikinci yarısında ne yapacağımıza karar vermek için arz ve talebi izlemeyi devam ettirmeye hazırız" diye konuştu. 

ÜRETİM GÜNDE 7 MİLYON VARİLİN ALTINA İNECEK

Öte yandan el-Falih, Mart ve Nisan aylarında Suudi Arabistan'ın petrol ihracatının 7 milyon varil/gün seviyesinin altında kalacağını söyledi. El-Falih, Nisan ayında petrol ihracatının Mart ayına göre 100 bin varil/gün daha düşük olacağını da vurguladı. 

BİR AÇIKLAMA DA RUSYA’DAN GELDİ

Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak da konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Novak, OPEC ve OPEC üyesi olmayan üretici ülkelerin taraf oldukları global arz kısıntısı anlaşmasınını Haziran'dan sonra devam edip etmeyeceği konusunda kararın Mayıs veya Haziran'a kadar verileceğini söyledi. Petrol talebinin yılın ikinci ve üçüncü çeyreğinde artacağına işaret etti. Novak, Rusya'nın Haziran ayında sona erecek anlaşmaya bağlı olmaya devam ettiğini vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler