1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Partners Group Greenlink’ten hisse satın aldı

Partners Group Greenlink’ten hisse satın aldı

Enerji Günlüğü - İsviçre merkezli yatırım fonu Partners Group, İrlanda ve Büyük Britanya elektrik sisteminin birbirine bağlayacak 500 MW'lık Greenlink...

Partners Group Greenlink’ten hisse satın aldı

Enerji Günlüğü - İsviçre merkezli yatırım fonu Partners Group, İrlanda ve Büyük Britanya elektrik sisteminin birbirine bağlayacak 500 MW'lık Greenlink projesinden hisse satın aldı. 

İsviçre merkezli yatırım fonu Partners Group, AB Ortak Çıkar Projesi (PCI) olarak, Avrupa'nın en önemli enerji altyapısı projelerinden biri olan Galler ve İrlanda arasındaki 500 MW'lık Greenlink enterkonnekte elektrik sistemi projesinden hisse satın aldı. Satın alınan hisse miktarı ise açıklanmadı.

Kalan hisseler ise Hudson Sustainable Investments’ın bağlı ortaklığı olan Element Power’ın olacak.

İrlanda'daki Wexford Kontluğu ile Galler'deki Pembrokeshire şehirleri arasında kurulacak 205 kilometrelik (127 mil) yüksek gerilim doğrudan akım (HVDC) bağlantısının 2020 yılında inşaat çalışmalarının başlaması ve 2023'te tamamlanması bekleniyor.

İrlanda ve Büyük Britanya'daki enerji piyasalarını birbirine bağlayan bir deniz altı ve yer altı elektrik bağlantısı olan Greenlink, istihdam, enerji güvenliği ve düşük karbonlu enerji kaynaklarının entegrasyonu için her iki tarafa da önemli faydalar sağlıyor. İrlanda’ya ise AB ve Nordic elektrik pazarlarına Büyük Britanya üzerinden doğal bir bağlantı sağlıyor.

Avrupa Birliği, Greenlink enterkonnekte elektrik sistemi için geçtiğimiz günlerde 3,6 milyon euro hibe etti.

GALLER VE İRLANDA ELEKTRİK BAĞLANTISINA AB DESTEĞİ

 
Önceki ve Sonraki Haberler