1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çin Tesla Model 3’ün ithal yasağını kaldırıldı

Çin Tesla Model 3’ün ithal yasağını kaldırıldı

Enerji Günlüğü - Çin, araçların Çince uyarı işaretleriyle donanmadığı ve bazı isim levha ve etiketlerinin  olmadığı veya yanlış olduğu gerekçesiyle...

Çin Tesla Model 3’ün ithal yasağını kaldırıldı

Enerji Günlüğü - Çin, araçların Çince uyarı işaretleriyle donanmadığı ve bazı isim levha ve etiketlerinin  olmadığı veya yanlış olduğu gerekçesiyle aldığı Tesla Model 3 ithali üzerindeki askıyı kaldırdı. 

Çin, ABDli elektrikli araç markası Tesla’nın Model 3’ü için uyguladıkları ithalatı durdurma kararını Tesla’nın gerekli düzeltmeleri yapmasının ardından iptal etti. Reuters’ın bir yetkiliye dayandırdığı habere göre, ithalatı durdurma kararı Tesla gerekli düzeltmeleri yaptıktan sonra iptal edildi. 

Çin Genel Gümrük İdaresi geçen hafta, Tesla Model 3'ün gümrük işlemlerini, araçların Çince uyarı işaretleriyle donanmış olmadığı ve bazı isim levha ve etiketlerinin  olmadığı veya yanlış olduğu gerekçesiyle  geçici olarak durdurmuştu.

Tesla'nın hisseleri, ithalatın askıya alındığı haberinin duyulduğu gün yüzde 5 düşmüştü, ancak çözüme ulaşıldığı anlaşıldıktan sonra da yüzde 3 oranında yükseldi.

MODEL 3 ÇİN’DE ÜRETİLECEK

Çin'de Şubat sonunda Model 3 otomobillerinin teslimatına başlayan Tesla şimdilik Çin'de satmakta olduğu tüm araçları ülke dışında üretip Çin'e getiriyor; ancak şu anda Şanghay'da Model 3 araçları yerinde üretebileceği bir fabrikanın inşa süreci içinde. Elon Musk inşaatın esas bölümlerinin bu yaz bitirilip Model 3 üretimine de yıl sonuna doğru başlamayı umduğunu açıkladı. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler