1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. RWE Innogy’nin Çekya gaz hisselerini satın aldı

RWE Innogy’nin Çekya gaz hisselerini satın aldı

Enerji Günlüğü - Alman enerji şirketi RWE, iştiraki Innogy SE’nin Çekya Cumhuriyetindeki gaz çalışmalarını yürüten Grid Holding’in % 50.04...

RWE Innogy’nin Çekya gaz hisselerini satın aldı

Enerji Günlüğü - Alman enerji şirketi RWE, iştiraki Innogy SE’nin Çekya Cumhuriyetindeki gaz çalışmalarını yürüten Grid Holding’in % 50.04 hissesini satın aldı.

Alman enerji şirketi RWE AG, yenilenebilir enerji, enerji dağıtımı ve perakende satışı alanlarında faaliyet gösteren ve 2016 yılında Almanya'da halka arzı gerçekleştirilen iştiraki innogy SE’nin Çekya Cumhuriyetindeki gaz çalışmalarını yürüten Grid Holding’in % 50.04 hissesini açıklanmayan bir miktar karşılığında satın aldı.

Prag merkezli Grid Holding'in devralınması, daha büyük bir varlık takasının bir parçası olarak, innogy'nin varlıklarını ana şirket RWE ile E.ON arasında paylaştırmayı içeriyor. Gaz işinde kalan paylar, Avustralya’daki Macquarie’ye ait.

RWE ve E.ON’un imzaladıkları varlık takası anlaşması kapsamında EON, Innogy’deki yüzde 76,8’lik RWE hissesinin sahibi oldu. RWE ise yüzde 16,7’lik EON hissesinin sahibi oldu. RWE aynı zamanda EON’un iki nükleer santraldeki azınlık hissesine sahip olurken, Innogy’nin doğalgaz depolama ve Avusturya enerji tedarik şirketi Kelag’daki hissesini de alıyor.

Böylece E.ON Avrupa’nın en büyük şebeke ve perakende, RWE’da ikinci en büyük yenilenebilir enerji şirketi olacak.

 
Önceki ve Sonraki Haberler