1. HABERLER

  2. PETROL

  3. IEA: Petrolde ikinci çeyrekte arz açığı oluşacak

IEA: Petrolde ikinci çeyrekte arz açığı oluşacak

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı, küresel petrol piyasasının bu yılın ikinci çeyreğinde ılımlı bir arz açığı ile karşı karşıya...

IEA: Petrolde ikinci çeyrekte arz açığı oluşacak

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı, küresel petrol piyasasının bu yılın ikinci çeyreğinde ılımlı bir arz açığı ile karşı karşıya kalacağını öngördü. 

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) yayınladığı aylık raporda, 2019 yılı ikinci çeyreğinde petrol piyasalarında arz açığı öngördü. 2019 yılı için küresel petrol talebinde büyüme tahminini 1,4 milyon varil/gün olarak koruyan IEA, ilk çeyrekte oluşan hafif arz fazlasının ardından ikinci çeyrekte 0,5 milyon varil/günlük arz açığı ortaya çıkacağını ifade etti. 

EIA yayınladığı aylık raporda, "OPEC'in üretim kısıntısı atıl kapasiteyi yükseltti. Ekonomiye güvenin kötüleştiği ve küresel ekonominin kırılgan bir döneme girdiği ortamda bu özellikle önemli" ifadelerini kullandı. Rapora göre Şubat ayında global petrol arzı 340 bin varil azaldı. Suudi Arabistan üretimini 100 bin varil/gün kısırken, Venezuela'nın üretimi de yaptırımların etkisi ile 100 bin varil/gün düştü.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler