1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Biçer Enerji Tarsus’ta 12 MW’lık biyokütle tesisi kuracak

Biçer Enerji Tarsus’ta 12 MW’lık biyokütle tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Biçer Enerji, Mersin’in Tarsus ilçesinde kuracağı 12 MW’lık biyokütle tesisinde tavuk kümes atıklarıyla bitkisel atıklardan elektrik...

Biçer Enerji Tarsus’ta 12 MW’lık biyokütle tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Biçer Enerji, Mersin’in Tarsus ilçesinde kuracağı 12 MW’lık biyokütle tesisinde tavuk kümes atıklarıyla bitkisel atıklardan elektrik üretecek.

Biçer Enerji Elektrik İnşaat Üretim A.Ş. tarafından Mersin İli, Tarsus İlçesi, Yeşil Mahallesi, 3067 Ada ve 123 Numaralı Parsel’de “Tarsus Biyokütle ve Atıkların Yakılmasına Dayalı Enerji Üretim Santrali (13MWm/12MWe/41 MWt)” projesinin yapılması planlanıyor.

Yaklaşık 22.3 milyon dolar bedelli proje kapsamında tavuk kümes altlıkları ile tarımsal faaliyetler sonucu ortaya çıkan bitkisel atıklar (üzüm, narenciye ve sert çekirdekli meyve bahçelerinin budama atıkları) yakılarak buhar türbini ile enerji üretimi yapılacak. Hedeflenen yıllık 94.608 MWh kapasite için tesise yılda 100.000 ton atık tedarik edilecek. Bu atığın % 60’ını et tavuğu altlığı, % 40’ını da tarımsal faaliyetler sonucu ortaya çıkan bitkisel atıklar (üzüm, narenciye ve sert çekirdekli meyve bahçelerinin budama atıkları) oluşturacak.

Tesisin 2020 yılında geçici kabulünün yapılması bekleniyor. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler