1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Karaman Enerji Verimliliği Ar-Ge Merkezi yönetmeliği yayınlandı

Karaman Enerji Verimliliği Ar-Ge Merkezi yönetmeliği yayınlandı

Enerji Günlüğü – Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Enerji Verimliliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği yayınlandı. Karamanoğlu Mehmetbey...

Karaman Enerji Verimliliği Ar-Ge Merkezi yönetmeliği yayınlandı

Enerji Günlüğü – Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Enerji Verimliliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği yayınlandı. 

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Enerji Verimliliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik Merkezin amaçlarını, faaliyet alanlarını, yönetim organları ile görevlerini ve bu organların çalışma şekillerine ilişkin usul ve esasları düzenlemeyi amaçlıyor. 

Yönetmeliğe göre; Enerji Verimliliği Uygulama ve Araştırma Merkezi, enerji verimliliği ile ilgili çalışmaların yaygınlaşması için bir tür koordinasyon merkezi gibi çalışacak ve kurumlar arasında işbirliği tesis edecek. Ayrıca verimlilikle ilgili araştırmalar yapacak; çevre hassasiyeti güden verimlilik projeleri geliştirecek; enerji maliyetlerini düşürmeye yönelik fikir ve projeler üzerinde çalışacak; verimlilik raporlaması yapacak ve verimlilikle ilgili bilimsel veriler toplayıp, bunları analiz edecek. 

Merkez için Yönetmelikte belirtilen sorumluluklar arasında sertifikalandırma yapmak; ölçme, değerlendirme yapmak ve fizibiliteler çıkarmak; Ar-Ge yapmak ve Türkiye’de enerji teknolojilerinde gerçekleşen dönüşüme rehberlik etmek gibi başlıklar sıralanıyor. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Enerji Verimliliği Uygulama ve Araştırma Merkezi, Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında kurulmuş ilk enerji verimliliği araştırma merkezi olarak biliniyor.  

Önceki ve Sonraki Haberler