1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Bulgaristan’dan Belene NGS için çağrı

Bulgaristan’dan Belene NGS için çağrı

Enerji Günlüğü - Bulgaristan yeniden gündemine aldığı 2000 MW’lık Belene Nükleer Elektrik Santrali’nin inşaatı için istekli yatırımcı şirketleri...

Bulgaristan’dan Belene NGS için çağrı

Enerji Günlüğü - Bulgaristan yeniden gündemine aldığı 2000 MW’lık Belene Nükleer Elektrik Santrali’nin inşaatı için istekli yatırımcı şirketleri bilgilendiren bir çağrı yayınladı.

Bulgaristan Ulusal Elektrik Şirketi (NEK), Romanya sınırına yakın Tuna Nehri üzerinde kurulması planlanan Belene Nükleer Santrali’nin inşası için ihaleye katılmak isteyen başvuru sahiplerine kesin bilgi sağlamak amacıyla bir çağrı yayınladı. İhaleyi kazanacak olan şirket ayrıca gelecekteki projelerden azınlık hissesi edinme ve / veya gelecekteki elektrik santralinden elektrik satın alma haklarına da sahip olacak.

2006 yılında Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu Rosatom, Belene NGS'nin inşası için Bulgar hükümetiyle anlaşma imzalamıştı. Ancak genel inşaat sözleşmesi imzalanmamış ve 2012 yılında Bulgar hükümeti projeden vazgeçtiğini açıklamıştı.

Haziran 2018'de 2012 yılında aldığı projeyi durdurma kararınının iptal edildiğini duyuran Bulgaristan, proje için yeniden ihaleye çıkılacağını belirtmişti.

İnşasına 2020 veya 2021 yılında başlanması planlanan Belene NGS için Rusya'nın Çinli CNNC, ABD'li General Electric ve Fransız Framatome ile çekişmesi bekleniyor.

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu Rosatom, geçen hafta Belene Nükleer Elektrik Santrali’nin inşaatı için ihaleye katılmayı planladığını açıklamıştı.

RUSYA BULGARİSTAN BELENE NGS’Yİ TAMAMLAMAK İSTİYOR

BULGARİSTAN BELENE NGS’Yİ YENİDEN CANLANDIRIYOR

ÇİN’DEN BULGARİSTAN BELENE NGS PROJESİ’NE İLGİ

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler