1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Finlandiya’dan son 40 yılın ilk nükleer işletme lisansı

Finlandiya’dan son 40 yılın ilk nükleer işletme lisansı

Enerji Günlüğü - Finlandiya Hükümeti, devreye alındığında ülkenin elektrik ihtiyacının %15’ini karşılayacak olan 1600 MW kapasiteli Olkiluoto 3...

Finlandiya’dan son 40 yılın ilk nükleer işletme lisansı

Enerji Günlüğü - Finlandiya Hükümeti, devreye alındığında ülkenin elektrik ihtiyacının %15’ini karşılayacak olan 1600 MW kapasiteli Olkiluoto 3 Nükleer Santrali işletme ruhsatını onayladı.

Finlandiya Ekonomi ve İşgücü Bakanlığı, 1600 MW kapasiteli Olkiluoto 3 Nükleer Enerji Santrali için Nükleer Enerji Yasası kapsamında Teollisuuden Voima Oyj (TVO) şirketine işletme ruhsatı verdi. İşletme ruhsatı 31 Aralık 2038 tarihine kadar yürürlükte kalacak. 

Kuzey ve Baltık ülkeleri elektrik piyasalarındaki en büyük santral birimi olan Olkiluoto 3 ünitesinin işletmeye alınması için hazırlıklar devam ediyor ve önümüzdeki yılın başlarında devreye alınması planlanıyor. 

TARİHİ KARAR

TVO Başkanı ve CEO'su Jarmo Tanhua, 1979'dan bu yana Finlandiya'da yeni bir nükleer santral için verilen ilk lisans olan OL3'e işletme lisansını"tarihi karar” olarak niteleyerek memnuniyetini dile getirdi.

Finlandiya Radyasyon ve Nükleer Güvenlik Kurumu halihazırda devam etmekte olan hazırlıkları ve çalışmaları denetleyerek, tesisin güvenli kullanımı için tüm gereksinimlerin karşılandığından emin olabilmek için nükleer yakıt yüklemesi için verilecek izinler öncesinde inceleme yapacak. Yakıt yüklemesi için izin verildiğinde, elektrik santrali tesisi çevrimiçi hale getirilecek. Bu plana göre, ünitenin çalışma ömrü 2080'de sona erecek.

Önceki ve Sonraki Haberler