1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. EG Enerji Aydın’da jeotermal kaynak arayacak

EG Enerji Aydın’da jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - EG Enerji, Aydın’ın Karacasu ilçesinde iki adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.EG Enerji San. Ve Tic. A.Ş., Aydın ili,...

EG Enerji Aydın’da jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - EG Enerji, Aydın’ın Karacasu ilçesinde iki adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.

EG Enerji San. Ve Tic. A.Ş., Aydın ili, Karacasu ilçesi civarında kendine ait 2018-A/1 arama ruhsat numaralı 3 bin hektarlık alanda jeotermal kaynak arama çalışmaları yapmayı planlıyor. 

6 milyon lira değerindeki proje kapsamında iki adet sondaj kuyusu açılacak. Planlanan her bir sondaj kuyusunun, yaklaşık 3 ay içerisinde her birinde yaklaşık ~ 1000-2000 m derinliklere inilerek tamamlanması planlanıyor. 

Sondaj ile yeraltının jeolojik ve tektoniği hakkında bilimsel veriler elde edilecek, jeotermal akışkanın kimyasal ve fiziksel özellikleri öğrenilecek. Elde edilen sıcaklık, debi vb. değerler sonucu sondajın ileriki dönemlerde planlanacak yatırımlar için üretim veya re-enjeksiyon kuyusu olarak kullanılması değerlendirilecek. Elde edilen değerler sonucu istenilen verim elde edilmediği takdirde sondaj re-enjeksiyon kuyusu olarak değerlendirilecek. Bu verilerin sonuçlarına göre yeni sondajlar, jeotermal enerji santrali, sera vb. yatırım faaliyetleri planlanacak.

Enerji Günlüğü 

 
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler