1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürlüğüne Anastasia Zoteeva atandı

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürlüğüne Anastasia Zoteeva atandı

Enerji Günlüğü – Akkuyu Nükleer AŞ’nin Genel Müdürlüğüne, iki yılı aşkın süredir projede görev alan Anastasia Zoteeva atandı. Akkuyu Nükleer...

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürlüğüne Anastasia Zoteeva atandı

Enerji Günlüğü – Akkuyu Nükleer AŞ’nin Genel Müdürlüğüne, iki yılı aşkın süredir projede görev alan Anastasia Zoteeva atandı. 

Akkuyu Nükleer AŞ’nin yönetici şirketi olan REİN AŞ’ye 2016 yılında Genel Müdür olarak atanan Anastasia Gennadievna Zoteeva, Mayıs 2017’den bu yana Akkuyu Nükleer AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanlığını da yürütüyor. 

Anastasia Zoteeva, görevini 2017 yılından beri Akkuyu Nükleer Anonim Şirketi Genel Müdürü olan Yury Galanchuk’tan devraldı. Yeni görevine başlayan Anastasia Zoteeva, Akkuyu NGS projesinin 2023 yılında yani Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıldönümünde ilk ünitesinin tamamlanmasını hedeflediklerini belirtti ve “Türk ortaklarımızın isteklerinin yerine getirilmesi yönünde gayret göstererek, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıldönümünde Akkuyu NGS 1 No’lu ünitenin yapımının tamamlanmasını hedefliyoruz. Bu oldukça iddialı bir görev ve bu yüzden, inşaat işlerinin akışından, ekipmanın imalatı ve tedarikinden sorumlu çalışanlarımız, projemiz kapsamında çalışmakta olan en önemli personelimizdir. Projemizi yürüten ekibimiz Türk uzmanlarının dâhil edilmesiyle daha da güçlendirilecek ve ortaklaşa yürüteceğimiz çalışmalarımız projemizin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinin teminatı olacaktır” diye konuştu.

Nükleer A.Ş. yeni Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Anastasia Gennadievna Zoteeva, Moskova Lomonosov Devlet Üniversitesi’nin Uygulamalı Matematik bölümünden mezun olarak, İsveç Stockholm Doğu Avrupa Ülkeleri Ekonomisi Enstitüsü’nde Uygulamalı Matematik konusunda bilimsel tez çalışması yayınladı. Zoteeva, Brunswick Warburg Kurumsal Finansman AŞ ve Renaissance Capital Yatırım Grubu’nda da yönetici pozisyonlarında görev aldı. 2000 yılında NİKoil Yönetim Şirketi Yöneticisi olarak çalıştı, 2005 yılında ise söz konusu şirketin yeniden yapılandırılmasının akabinde, Uralsib Finans Kuruluşu Genel Müdürlüğü görevine atandı. 2007 yılında Rusenergoinvest Yatırım Şirketi Başkanlığını üstlendi. 2012 yılında REİN AŞ ekibine katılan Zoteeva, şirketin İcradan Sorumlu Başkan Yardımcısı-İş Geliştirme ve Satış Direktörü olarak görev yaptı. Yönetim ve potansiyel piyasalar analizine yönelik çalışmaların koordinasyonunu ve Rosatom Devlet Kuruluşu’nun optimal entegre ürün ve hizmet tekliflerinin oluşturulmasını sağlayan Zoteeva, şirketin yüksek önem arz eden yurtdışı projelerini yönetti. Zoteeva, 2016 yılından beri REİN AŞ Genel Müdürü görevini yürütüyordu.

Önceki ve Sonraki Haberler