1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Dere: Nükleer Türkiye için bir seçenek değil bir zorunluluktur

Dere: Nükleer Türkiye için bir seçenek değil bir zorunluluktur

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Nükleer Enerji Genel Müdürlüğü Genel Müdür Vekili İbrahim Halil Dere, nükleer enerjinin...

Dere: Nükleer Türkiye için bir seçenek değil bir zorunluluktur

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Nükleer Enerji Genel Müdürlüğü Genel Müdür Vekili İbrahim Halil Dere, nükleer enerjinin Türkiye için bir seçenek değil bir zorunluluk olduğunu söyledi.

Nükleer enerji sektöründeki en son gelişmelerin ele alınacağı ve Türk firmalarını bekleyen iş fırsatlarının tanıtılacağı 6. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi ve Fuarı’nın açılışında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Nükleer Enerji Genel Müdürlüğü Genel Müdür Vekili İbrahim Halil Dere, Türkiye’nin gelişen ekonomisi ve artan enerji talebine rağmen büyük oranda enerjide dışa bağımlı bir ülke olduğuna dikkat çekerek, “Bir çok parametre açısından bakıldığında nükleer enerji bir seçenek olmaktan ziyade bir zorunluluktur” dedi. 

TÜRKİYE ARTIK NÜKLEER ENERJİ İNŞA ETMEKTE OLAN ÜLKELER GRUBUNDA

Türkiye’nin nükleere yeni başlayan ülkeler grubunda iken, geçen yıl 3 Nisan’da Akkuyu NGS’nin temellerini atarak nükleer santral inşa etmekte olan ülkeler grubuna dahil olduğunu kaydeden Dere, bunun yanında Türkiye’nin aynı zamanda bölgesinde diğer ülkeler için tedarikçi olabilecek potansiyele sahip, son derece istekli yetenekli sanayi kuruluşlarına sahip ve bölgesinde son derece cazip bir ülke olduğunu kaydetti. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler