1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. 6. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi ve Fuarı başladı

6. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi ve Fuarı başladı

Enerji Günlüğü - Nükleer enerji sektöründeki en son gelişmelerin ele alınacağı ve Türk firmalarını bekleyen iş fırsatlarının tanıtılacağı 6....

6. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi ve Fuarı başladı

Enerji Günlüğü - Nükleer enerji sektöründeki en son gelişmelerin ele alınacağı ve Türk firmalarını bekleyen iş fırsatlarının tanıtılacağı 6. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi ve Fuarı başladı.

Nükleer sanayideki en son teknoloji ve yenilikleri tanıtmak üzere altıncı kez İstanbul da düzenlenecek Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi ve Fuarı başladı. 5-6 Mart 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek Zirve, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın desteğiyle Nükleer Mühendisler Derneği (NMD) ve Ankara Sanayi Odası (ASO) tarafından gerçekleştiriliyor.

Türkiye, Ortadoğu ve Afrika'nın en kapsamlı nükleer etkinliği olma özelliğini taşıyan Zirve, 100'ün üzerinde sektör devi firmayı ve nükleer alanında çalışan 1000'e yakın ziyaretçiyi ağırlıyor.

Zirve, nükleer santral projelerine vida üretiminden insan kaynaklarına kadar hemen her alanda ürün ve hizmet sunabilecek firmalar için önemli bir ticari buluşma noktası olacak. 

ETKİNLİĞİN ULUSLARARASI BOYUTU HER YIL BİRAZ DAHA ARTIYOR

Nükleer Mühendisler Derneği Başkanı Dr. Erol Çubukçu, açılışta yaptığı konuşmada, “Zirve ve Fuar’ın birleştirilmesiyle, nükleer alanındaki son gelişmelerin tartışıldığı, en son teknolojilerin sergilendiği ve önemli iş bağlantılarının kurulduğu kapsamlı bir platform oluşturduk. Bulunduğumuz coğrafyadaki tek nükleer etkinliği konumundayız. Nükleer santral projelerine yeni ya da yeniden başlayan ülkeler ile tecrübeli ülkeleri bir araya getirdiğimiz bu etkinliğin uluslararası boyutunu her yıl biraz daha artırıyoruz. Türkiye nükleer enerjiye yeni giren ülkeler için örnek oluyor. Bu kapsamda Sudan, Ürdün, Bangladeş ve Mısır’dan ülke temsilcilerinin TİKA’nın desteğiyle gelmesi bizler için çok kıymetli bir adım oldu” dedi.

Bu yıl Fuar ve Zirve kapsamında, uluslararası alanda oldukça tecrübeli sektörel kuruluşları da ağırladıklarını belirten Dr. Çubukçu; “Almanya’dan VGB, Güney Kore’den Korean Nuclear Partners ve Korean Nuclear Association, İspanya’dan Foro Nuclear ve The Cluster of the Nuclear Industry in Cantabria, Fransa’dan CEA ile GIIN ve Japonya’dan JAIF International Cooperation Center birikimlerini Türk sanayicisiyle paylaşmak üzere Zirve’ye katıldı. Bu yıl ilk kez Slovenya’dan da dört firmayı ağırlıyoruz. Önümüzdeki yıl etkinliğimizde Türk sanayicisiyle iş birlikleri kurabilecek yabancı firmaların sayısını daha da artıracağımıza eminim” diye konuştu.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler