1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Dönmez: GES’lerde 1 MW sınırı esneyebilir

Dönmez: GES’lerde 1 MW sınırı esneyebilir

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sanayi kuruluşlarının öz tüketim amaçlı kuracakları güneş enerjisi santrallerinde...

Dönmez: GES’lerde 1 MW sınırı esneyebilir

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sanayi kuruluşlarının öz tüketim amaçlı kuracakları güneş enerjisi santrallerinde bir megavatlık kapasite sınırında bir esnekliğe gidebileceklerini kaydetti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İstanbul'da düzenlenen 2. Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Zirvesi’nde yaptığı değerlendirmede, lisanssız enerji üretiminde tüketim odaklı yeni bir sistem olacağını belirterek, kendi elektrik ihtiyaçlarını tamamen karşılamak isteyen sanayi kuruluşları için  lisanssız güneş enerjisindeki bir megavatlık kapasite sınırında bir esnekliğe gidebileceklerini kaydetti.

Lisanssız enerji üretimine 7 bin başvuru olduğunu hatırlatan Dönmez aynı zamanda, çatısına güneş enerjisi santrali kurmak isteyen vatandaşlar için aylık mahsuplaşmayla ilgili düzenlemelerin üzerinde çalışıldığını da ifade etti.

Bakan Dönmez ayrıca yenilenebilir enerji ekipmanlarında %60-70 oranında yerlilik oranı görüleceğini de sözlerine ekledi. 

YEKA İHALELERİ DEVAM EDECEK

Yenilenebilir enerji teknolojilerinin de Türkiye'de üretilerek yerlileştirme sağlanması için Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ihalelerinin gerçekleştiğini söyleyen Bakan Dönmez, bu ihalelerin ve Yenilenebilir Enerji Kaynaklarını Destekleme Mekanizması’nın (YEKDEM) devam edeceğini kaydetti.

Enerji Günlüğü
Önceki ve Sonraki Haberler