1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO’nun ikinci sondaj gemisi Yalova açıklarında

TPAO’nun ikinci sondaj gemisi Yalova açıklarında

Enerji Günlüğü – Türkiye’nin ikinci sondaj gemisi Deepsea Metro I, Yalova açıklarına ulaştı. Gemi burada bakım ve onarım görecek. Türkiye...

TPAO’nun ikinci sondaj gemisi Yalova açıklarında

Enerji Günlüğü – Türkiye’nin ikinci sondaj gemisi Deepsea Metro I, Yalova açıklarına ulaştı. Gemi burada bakım ve onarım görecek. 

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından 262,5 milyon dolara satın alınan Türkiye’nin ikinci derindeniz sondaj gemisi Deepsea Metro I, Yalova açıklarına demirledi. 2011 yılında inşa edilen gemi Altınova ilçesinin tersaneler bölgesinde bulunan Tersan Tersanesi’nde bakım, onarım ve yenileme işlemlerinden geçirilecek. 

Bakım, onarım ve yenileme işlemlerin tamamlanmasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Deepsea Metro I gemisine yeni bir isim verecek. Deepsea Metro I’e tıpatıp benzeyen Türkiye’nin ilk sondaj gemisi Fatih’’in adı da daha önce Deepsea Metro II idi. İki gemi Karadeniz ve Akdeniz’de derindeniz sondajı yaparak petrol ve doğalgaz arayacak. 

Gemi 229,22 metre uzunluğunda ve 36 metre genişliğinde. 51.283 grostonluk Deepsea Metro I’in yüksüz ağırlığı ise 38 bin ton. Azami 9,2 knot hız yapabilen Deepsea Metro I, bugüne kadar 7,2 knot ortalama hız kaydetti. Gemi 10.000 fit derinliğe kadar sondaj yapabiliyor. İlave donanımla bu derinlik 12.000 fite kadar çıkabiliyor. 

İKİNCİ SONDAJ GEMİSİNİN ADI “YAVUZ” OLDU

Önceki ve Sonraki Haberler