1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. İngiltere’de kurulacak 714 MW’lık RES’in ilk türbin kanadı üretildi

İngiltere’de kurulacak 714 MW’lık RES’in ilk türbin kanadı üretildi

Enerji Günlüğü - İspanyol Iberdrolla’nın İngiltere karasularında kuracağı 714 MW’lık East Anglia One rüzgar projesi için ilk rüzgar türbini...

İngiltere’de kurulacak 714 MW’lık RES’in ilk türbin kanadı üretildi

Enerji Günlüğü - İspanyol Iberdrolla’nın İngiltere karasularında kuracağı 714 MW’lık East Anglia One rüzgar projesi için ilk rüzgar türbini kanadı üretildi.

İspanyol Iberdrolla’nın bağlı ortaklığı olan ScottishPower Renewables tarafından geliştirilen 714 MW kapasiteli açık deniz East Anglia ONE projesi için ilk rüzgar türbini kanatları Siemens Gamesa tarafından üretildi. 

İngiltere Suffolk açıklarında kurulacak Santral, Siemens Gamesa tarafından üretilen 7 MW'lık 102 türbinden oluşacak. Airbus A380 uçağının kanat açıklığı kadar uzunluğa sahip olan ilk cam elyaf türbin kanadı, Siemens Gamesa’nın Hull’daki yeni fabrikasında 850 kişilik bir ekip tarafından üretildi. Fabrikada kalan 101 türbin kanadı da üretilecek.

East Anglia One Proje Direktörü Charlie Jordan, Hull'dan ilk türbin kanadının imal edilmesini türbin kurulumunun başlamasına işaret eden rüzgâr santralinin gelişiminde fantastik bir kilometre taşı olarak değerlendirdi.

 
Önceki ve Sonraki Haberler