1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İran petrolü beşinci kez borsada

İran petrolü beşinci kez borsada

Enerji Günlüğü - İran’ın ABD yaptırımlarını aşabilmek için başlattığı enerji borsasında ham petrol satışlarının beşincisi gerçekleştirildi.İran...

İran petrolü beşinci kez borsada

Enerji Günlüğü - İran’ın ABD yaptırımlarını aşabilmek için başlattığı enerji borsasında ham petrol satışlarının beşincisi gerçekleştirildi.

İran Petrol Bakanlığı, ülkede üretilen ham petrolü beşinci kez Tahran Enerji Borsası üzerinden satışa sundu. Mehr'in internet sitesinde yer alan habere göre, 35 bin varilden oluşan birer petrol sevkiyatı varil başına 52.25 dolardan satıldı. 

Geçenlerde ABD yaptırımlarının borsa üzerinden petrol alan şirketleri etkilemeyeceğini söyleyen Petrol Bakanı Bijen Zengene, "Borsadan petrol satın alanlar ihracat yapabildi. Bu konuda bir sorun olmadı." diye konuşmuştu. 

Petrol satışı ilk olarak bir milyon varille başladı ve bu satışta 74.85 dolardan 280 bin varil satıldı. İkinci satışta ise 64.97 dolardan 700 bin varil petrol satılırken üçüncü ve dördüncü satışta sunulan petrole müşteri bulunamadı. 

İran petrolünün enerji borsasında satışında, satılan petrolün yüzde 20’si nakit İran Riyal’ı ve yüzde 80’i petrol satışı sonrası belli bir zaman dilimi içinde döviz ile yapılacak. Satılan petrol miktarı en az 35 varil kargolar halinde verilecek.

UCUZ İRAN HAM PETROLÜNÜN ALICISI ÇIKMADI

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler