1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Los Angeles’da doğalgazın sonunun başlangıcı

Los Angeles’da doğalgazın sonunun başlangıcı

Enerji Günlüğü - Los Angeles Belediyesi, yenilenebilir enerji kaynaklarına odaklanmak için üç doğalgaz yakıtlı elektrik üretim santralini aşamalı olarak...

Los Angeles’da doğalgazın sonunun başlangıcı

Enerji Günlüğü - Los Angeles Belediyesi, yenilenebilir enerji kaynaklarına odaklanmak için üç doğalgaz yakıtlı elektrik üretim santralini aşamalı olarak devre dışı bırakacak. 

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya Eyaleti’nin en kalabalık ve ABD'nin New York'tan sonra ikinci en kalabalık şehri Los Angeles yönünü yenilenebilir enerjiye çevirdi. Los Angeles Belediye Başkanı Eric Garcetti, Los Angeles Su ve Elektrik Departmanı’nın (LADWP) Haynes, Harbour ve Scattergood doğalgaz santrallerine yatırım yapmak yerine yenilenebilir enerjiye yatırım yapma kararı aldığını açıkladı. Belediye başkanının “ Bu Los Angeles’da doğalgazın sonunun başlangıcı” ifadesi dikkat çekti.

Los Angeles’in doğalgaz portföyünün %38’ini oluşturan bu üç doğalgaz ünitesinde üretim, şehrin 2050 yılına kadar karbon nötr hedefi çerçevesinde aşamalı olarak durdurulacak.

Önceki ve Sonraki Haberler