1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Hindistan’ın ilk şebeke bağlantılı depolama sistemi devrede

Hindistan’ın ilk şebeke bağlantılı depolama sistemi devrede

Enerji Günlüğü - Hindistan’da ilk şebeke bağlantılı elektrik depolama sistemi Tata Power tarafından işletilen Delhi’deki trafo merkezinde hizmet vermeye...

Hindistan’ın ilk şebeke bağlantılı depolama sistemi devrede

Enerji Günlüğü - Hindistan’da ilk şebeke bağlantılı elektrik depolama sistemi Tata Power tarafından işletilen Delhi’deki trafo merkezinde hizmet vermeye başladı. 

Amerikan enerji şirketi AES ve Japon Mitsubishi’nin 9 milyon dolara inşa ettiği Delhi’deki Tata Power Delhi Distribution’ın Rohini trafosundaki 10 MW’lık enerji depolama sistemi geçen hafta resmen hizmet vermeye başladı. 

Tata Power Delhi Distribution tarafından işletilen Rohini'deki bir trafo merkezinde yer alan 10 MW kapasiteli depolama sistemi, Hindistan’ın ilk şebeke bağlantılı elektrik depolama sistemi olma özelliğini taşıyor. Sistem şebeke dengelemesi, daha iyi tepe yük yönetimi, sistem esnekliği eklemek, güvenilirliği artırmak ve kritik tesisleri korumak için tasarlandı. 

Depolama teknolojisi şirketi Fluence, patentli yazılım ve donanım kontrollerini birleştirerek trafo merkezindeki tam entegre Advancion çözümünü tasarladı ve uyguladı. Fluence aynı zamanda bazı tesis ekipman dengesi konularında Hintli tedarikçilerle bir entegratör olarak çalıştı.

Hindistan 2022’ye kadar 175 GW’lık yenilenebilir enerji üretim kapasitesi ve elektriğin taşınabilirliğini daha da geliştirmeyi hedefliyor. Ülkedeki enerji depolama pazarının 50 milyar dolarlık bir potansiyele sahip olduğu kaydediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler