1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD’den Venezuela’ya yeni yaptırımlar

ABD’den Venezuela’ya yeni yaptırımlar

Enerji Günlüğü - ABD, dünyanın en büyük petrol rezervine sahip Venezuela’da Devlet Başkanı Maduro'ya yakınlıklarıyla bilinen 5 yetkili hakkında yaptırım...

ABD’den Venezuela’ya yeni yaptırımlar

Enerji Günlüğü - ABD, dünyanın en büyük petrol rezervine sahip Venezuela’da Devlet Başkanı Maduro'ya yakınlıklarıyla bilinen 5 yetkili hakkında yaptırım kararı aldı. 

ABD, Venezuela yönetimi yetkililerine karşı yeni yaptırımlar açıkladı. Devlet Başkanı Nicolas Maduro üzerindeki baskıyı arttırmaya çalışan Washington, yaptırım listesine Venezuela'nın petrol şefi ve kilit istihbarat yetkililerini de dahil etti. 

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanlığı 5 Venezuelalı yetkili hakkında yaptırım kararı aldı. İçinde Venezuela Petrolleri'nin başkanı Manuel Quevedo ve Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun Koruma Müdürü de olan 5 kişi için alınan yaptırım kararı sadece kişisel hesapları değil, kişilerin sahibi olduğu kurumları da kapsıyor.

ABD Hazine Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Venezuela Ulusal İstihbarat Servisi Başkanı, İstihbarat Servisi Birinci Komiseri, Venezuela Askeri İstihbarata Karşı Koyma Genel Müdürü, Venezuela Polis Özel Harekat Kuvvetleri  Komutanı'nın hedef alındığı ifade edildi. 

ABD Maliye Bakanı Steven Mnuchin yaptığı açıklamada, Venezuela devlet petrol şirketi PDVSA'nın başkanı Tümgeneral Manuel Quevedo'nun Maduro'nun "gayrimeşru" rejimini güçlendirmeye yardımcı olduğunu belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler