1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Enerjide halka açık çevre taahhüdü kazandırıyor

Enerjide halka açık çevre taahhüdü kazandırıyor

Enerji Günlüğü - Enerji, karbon ve atık azaltma konusunda halka açık taahhütlerde bulunan şirket sayısı her geçen gün artıyor.Enerji yönetimi ve otomasyonu...

Enerjide halka açık çevre taahhüdü kazandırıyor

Enerji Günlüğü - Enerji, karbon ve atık azaltma konusunda halka açık taahhütlerde bulunan şirket sayısı her geçen gün artıyor.

Enerji yönetimi ve otomasyonu şirketi Schneider Electric’in yayınladığı 2019 Kurumsal Enerji ve Sürdürülebilirlik İlerleme Raporu’na göre, Şirketler kurumsal enerji ve sürdürülebilirlik ilerleme konularında çok daha planlı hareket etmeye başladı. Rapora göre, giderek daha fazla sayıda şirket, enerji, karbon ve atık azaltma konusunda halka açık taahhütlerde bulunmanın faydasını görüyor. 

Ayrıca halka açık taahhütte bulunan şirketlerin yerinde veya uzakta yenilenebilir enerji, akü depolaması ve elektrikli araçlar gibi ileri teknolojiler uygulaması daha muhtemel. 

Bunların yanı sıra rapora göre yapılan çalışmalardan sorumlu kurumsal ekipler, fon ve veri konusunda hala zorlansa da rapor, şirketlerin çoğunun bir dizi halka açık sürdürülebilirlik hedefine sahip olduğunu gösteriyor. Ayrıca bu hedefler yenilikçi stratejilerin ve teknolojilerin benimsenmesini sağlıyor ve koruma ve iklim eyleminin değerine dair algıları değiştiriyor. Araştırma aynı zamanda kurumların, geleneksel önlemlerinin ötesinde çalışmalar yapmayı hedeflediklerini gösteriyor. 

YENİLENEBİLİR ENERJİYE İLGİ ARTIYOR

Enerji verimliliği inisiyatifleri halen ağırlıklı olarak uygulansa da karbon nötr olma, merkeziliği azaltma ve yenilenebilir enerjiye ilgi artıyor. Şirketlerin %52’si yenilenebilir enerjiye sahipken, %40’ı uzaktan yenilenebilir enerji için sözleşme yapmış durumda. Bu şirketlerin %34’ü satın aldıkları ve tükettikleri elektriğin karbon ayak izi ile ilgili olarak yenilenebilir enerji kredileri veya menşei garantileri gibi enerji niteliği sertifikaları kullanıyorlar. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler