1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Shell Alman Sonnen’i satın aldı

Shell Alman Sonnen’i satın aldı

Enerji Günlüğü - Shell, konutlarda güneş enerjisinin depolanması için bataryalar ile elektrikli araç şarj sistemleri üreticisi Alman Sonnen şirketini...

Shell Alman Sonnen’i satın aldı

Enerji Günlüğü - Shell, konutlarda güneş enerjisinin depolanması için bataryalar ile elektrikli araç şarj sistemleri üreticisi Alman Sonnen şirketini satın aldı.

Düşük karbonlu enerjiye küresel geçişde daha büyük bir role sahip olmak için elektrik sektöründeki çalışmalarını genişleten dünyanın en büyük petrol şirketlerinden Hollanda merkezli Royal Dutch Shell, akıllı enerji depolama sistemleri ve haneler için yenilikçi enerji hizmetleri sunan Alman şirket Sonnen'i satın aldığını açıkladı. 

Evsel depolamada Almanya’da pazar lideri olan Sonnen’in devir işlemlerinin bu yılın ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. Satış bedeli ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Sonnen Genel Müdürü ve Kurucu Ortağı Christoph Ostermann, “Shell New Energies, hızla genişleyen bir pazarda büyümemize yardımcı olmak için mükemmel bir ortak. Bu yatırımla daha fazla hanenin enerjiden bağımsız olmasına ve enerji pazarındaki yeni fırsatlardan yararlanmasına yardımcı olmaktan heyecan duyuyoruz. Shell, sonnen'ın büyümesini yeni bir seviyeye taşımaya yardımcı olacak ve enerji sisteminin dönüşümünü hızlandıracak ” açıklamasında bulundu.

Sonnen'in dünya genelinde 40 bin güneş pili sistemi bulunuyor ve 2017 yılı cirosu 65 milyon euro.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler