1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Mısır 2018’de 12 petrol ve gaz ruhsatı verdi

Mısır 2018’de 12 petrol ve gaz ruhsatı verdi

Enerji Günlüğü - Mısır, 2018 yılında ülkenin kara ve deniz sahalarında toplam 12 petrol ve doğalgaz arama ruhsatı verdi. Mısır Ulusal Doğalgaz...

Mısır 2018’de 12 petrol ve gaz ruhsatı verdi

Enerji Günlüğü - Mısır, 2018 yılında ülkenin kara ve deniz sahalarında toplam 12 petrol ve doğalgaz arama ruhsatı verdi. 

Mısır Ulusal Doğalgaz Holding Şirketi (EGAS) ve Mısır Genel Petrol Şirketi (EGPC) 2018 petrol ve doğalgaz arama ihale sonuçlarını açıkladı. Buna göre, Shell, ExxonMobil, Petronas, BP, DEA ve Eni'ye 20 kuyunun açılacağı beş gaz arama ruhsatı verildi. Neptün Energy, Merlon, Shell, Eni ve EGPC’ye 39 kuyunun açılacağı toplam yedi petrol arama ruhsatı verildi.

Mısır’ın bölgede enerji hub’ı olma hedefi doğrultusunda önümüzdeki süreçte de ihalelere devam etmesi bekleniyor.

EN ÇOK RUHSAT SHELL’E

İhalede en çok ruhsat alan şirket üç petrol ve iki gaz olmak üzere toplam 5 blokta ihaleyi kazanan Hollanda merkezli petrol şirketi Shell oldu. Amerikan enerji şirketi ExxonMobil ise tek bir doğalgaz sahası ruhsatı aldı.

MISIR İLK AŞAMADA EN AZ 750 MİLYON DOLAR YATIRIM BEKLİYOR

Mısır Petrol Bakanı Tarık El Molla yaptığı açıklamada, ruhsatlandırılan bu 12 sahada ilk aşamada en az 750 milyon dolar ila 800 milyon dolar arasında bir yatırım beklediklerini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler