1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Almanya yakın gelecekte 2 LNG terminali kuracak

Almanya yakın gelecekte 2 LNG terminali kuracak

Enerji Günlüğü - Rus gazına ilişkin projeleri nedeniyle ABD ve AB’nin kıskacında olan Almanya yakın gelecekte iki yeni LNG terminali kurmayı planlıyor.Rusya’ya...

Almanya yakın gelecekte 2 LNG terminali kuracak

Enerji Günlüğü - Rus gazına ilişkin projeleri nedeniyle ABD ve AB’nin kıskacında olan Almanya yakın gelecekte iki yeni LNG terminali kurmayı planlıyor.

Rusya’ya gaz konusundaki bağımlılığını ve ABD’nin Kuzey Akım 2 projesine baskısını azaltmak isteyen Almanya, sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ithalatı için daha önce kurmayı planladığını açıkladığı LNG terminali sayısını ikiye çıkarıyor. Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier yaptığı açıklamada, Almanya'nın yakın gelecekte LNG ithal etmek için iki terminal inşa edeceğini söyledi.

Almanya’nın devlet sübvansiyonlarının kapsamını ve hangi düzenlemelerin gerekli olduğu konularını Alman ve ABD enerji yetkilileri ile sanayi lobileriyle değerlendirdiklerini kaydeden Altmaier, Brunsbuettel, Stade ve Wilhelmshaven’da olmak üzere incelenen üç alandan ikisinde yakın gelecekte terminallerin inşa edileceğini konusunda iyimser olduğunu kaydetti. Altmaier, “Terminaller konusunda ciddiyiz” ifadesini kullandı.  

ABD, LNG ihracatını artırmak, uluslararası piyasalardaki ticari anlaşmazlıklarda pazarlık payı elde etmek ve Avrupa ile Rusya’nın yakınlaşmasını önlemek için Avrupa’nın enerji politikalarına siyasi müdahalede bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler